Als ik hoor dat sommige mensen nog nooit zelf soep gemaakt hebben dan val ik gewoon meteen achterover. Nog nooit soep gemaakt? Maar het is zo lekker! Het is zooo gemakkelijk en ook gewoon ontzettend goed voor jou! Daarom deel ik met veel plezier tijdens de koudere maanden een aantal van mijn favoriete soepjes die je vanbinnen en vanbuiten zullen opwarmen.
Dat deze soep maar 4 ingrediĆ«nten heeft is niet te verbazen. Meer heeft een soep eigenlijk echt niet nodig. Het enige waar ik niet zo fan van ben is de eenzijdige textuur. Ik eet meer in texturen dan in smaken. Als alles plat gemixt is, heb ik toch nog niets nodig met een beetje “bijt”. Daarom koos ik in dit receptje om wat hamblokjes aan te bakken en ze bij de soep te serveren. Lekker krokant, een zoutigere smaak en gewoon heerlijk in combinatie met de romige zachte preisoep.
Ik denk trouwens dat deze soep voor 6 personen minder dan 5 euro in totaal heeft gekost. Haal jezelf wat preistengels, een paar aardappelen en je bent vertrokken! Heb je nog oud brood liggen, snij dat in blokjes en bak het in de pan met wat olijfolie of in de oven voor nog een extra crunchy aanvulling!
Ingrediƫnten
- 5 grote stammen prei
- 500 g aardappelen
- 2 bouillonblokjes vlees
- 200 g hamblokjes
Instructies
- Zet water op in de waterkoker voor de soep.
- Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken.
- Snij de prei doormidden en snij in in ringen. Was goed en doe samen met de aardappelen in een grote soeppot.
- Voeg de bouillonblokjes toe alsook anderhalve liter water. Laat 30 minuten koken.
- Pureer de soep en proef of er nog extra zout of peper bij moet.
- Bak ondertussen de hamblokjes in een beetje olie tot ze een krokant laagje krijgen.
- Serveer de soep en werk af met een lepel hamblokjes.
Smakelijk!