Ik doe een wilde gok en denk dat de meeste van onze studentjes nog niet veel Mexicaans gekookt hebben. Maar eigenlijk is dit Ć©Ć©n van de gemakkelijkste keukens die er is, en vooral degene met het allermeeste smaak. Weinig werk en een heerlijk decadent dinertje, daar gaan we voor. Daarom vandaag deze heerlijke enchiladas met kip, zonder snijwerk!
Ik maakte vorig jaar mijn klassieke enchiladas en tot op de dag van vandaag krijg ik er nog complimenten over van mijn lezers. Hoe dat komt? Enchilada’s zijn gewoon de max! En de krokante kaaslaag bovenaan zal er natuurlijk ook wel voor iets tussenzitten. ;) Bovendien zijn het de lekkerste leftovers, echt waar!
Deze enchiladas met kip, maak je met kip die je van te voren moet bakken of die je gewoon gebakken (of geroosterd) kan kopen. Ideaal dus als je nog restjes kipfilet over hebt van een vorige maaltijd. Samen met een paar potten salsa, kaas & wat tortilla’s krijg je dit heerlijk gerechtje zo op tafel. Verwennerij!
Ingrediƫnten
- 8 wraps
- 2 pakken Mexicaanse groenten 400g*
- 500 g kipfilet gebakken en afgekoeld
- 3 potten salsasaus
- 2 el chili mix kruiden de zoete variant of andere Mexicaanse kruiden
- 100 g gemalen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Scheur de kip met twee vorken in kleine hapklare stukjes.
- Meng de groenten en de kip met de salsasaus en de chilikruiden.
- Neem een wrap, leg een royale hoeveelheid van de vulling in het midden en rol op en leg in een ovenschaal.
- Herhaal voor de overige wraps.
- Bedek de bovenkant met een beetje van de vulling en vooral met de gemalen kaas.
- Zet in de oven voor 30 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hallo Ellen, ik wou vragen welke salsasaus je gebruikt? Is het salsa taco saus of zijn het de potjes die je bij dorito chips vindt? Heel erg bedankt!
Hi Ann,
In principe kan je beide gebruiken! De potjes voor te dippen zijn meestal wat gemakkelijker te vinden, dus ik gebruik die ook vaak!
Groetjes,
Ellen