Wie heb ik hier al kunnen overtuigen om haloumi uit te proberen? Bij deze doe ik een nieuwe poging! Deze warme couscous met haloumi en courgettes uit de oven schreeuwt lenteweer en is zo gemakkelijk om te maken. En dan mogen we de heerlijk krokante haloumistukjes niet vergeten. Haloumi, voor diegenen die het nog niet kennen, is een harde geitenkaas die ook wel eens grillkaas genoemd wordt, omdat je hem kan bakken. Hij heeft een zoutige smaak, behoud tijdens het bakken zeer goed zijn structuur en krijgt een heerlijk gouden korstje. Door de krachtige smaak van de haloumi heeft deze couscous salade niet veel andere smaakmakers nodig.
Ik wilde deze salade eigenlijk maken met parelcouscous, maar die kon ik helaas nergens vinden (of toch niet in de drie supermarkten waar ik er naar zocht). Dan maar met gewone couscous. Ik weet niet waarom ik er zo weinig naar grijp, want eigenlijk is het zo snel om klaar te maken! In amper 5 minuten is de couscous klaar om aangevuld te worden met allerlei heerlijke toppings. Deze warme versie is trouwens ook prima te bikken de volgende dag. Ik durf bijna zeggen dat ie koud even lekker is! :)
Ingrediƫnten
- 200 g couscous
- 225 g haloumi
- 2 courgettes
- 200 g kerstomaatjes
- 1 bouillonblokje
- een handjevol peterselie
- 1 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de haloumi in hapklare blokjes, alsook de courgette. Dit hoeft niet al te fijn te zijn.
- Doe de haloumi en courgette samen in een ovenschaal met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
- Zet in de oven voor 20 minuutjes tot alles goudbruin is. Draai de groenten eventueel halverwege om zodat alle kanten bruin kunnen worden.
- Doe de couscous in een kom vul de kom aan met 500ml water en verkruimel het bouillonblokje eronder. Roer goed door en zet een bord op de kom. Laat ongeveer 5 minuten wellen of tot de couscous alle water heeft opgenomen. Roer de couscous los en luchtig met een vork.
- Snij de kerstomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn.
- Doe de kerstomaatjes en peterselie onder de couscous alsook de haloumi en courgettestukjes.
- Kruid het geheel af met peper en zout en het sap van de citroen voor een frisse toets.
Smakelijk!
Weer een heerlijk gerechtje ontdekt vandaag, hmmmm
Danku Ellen!
Ik maak dit vaak, heel lekker en heel eenvoudig. Een topper. Kleine opmerking: het bouillonblokje ontbreekt in de ingrediƫntenlijst.
Goed dat je het zegt! Bedankt om een berichtje na te laten. :)
Zeer geslaagd recept voor een warme zomerdag:) met de frisse toets van de citroen!
Geslaagd uitprobeersel met haloumi:)
Bedankt voor je reactie Marlies. fijn dat het smaakte!
Liefs,
Ellen
Net alles in huis gehaald om deze vanavond te proberen en zag dat ze in AH parelcouscous van Bosto hadden staan. Moest je het nog nergens anders gevonden hebben ;).
Good to know Anne! :) Karel Ooms hƩ? Ja, bij ons hadden ze hem niet. Ik trek naar daar.
Groetjes,
Ellen
Amai! Dit lijkt mij echt een topper van een gerecht om hier eens op tafel te zetten. Echt een buiten-eet-gerechtje :)
Ja, heerlijk met dit weertje! :)
Liefs,
Ellen