Soms gebeurt het gewoon dat je nog wat restjes hebt van één gerechtje, en nog wat van een ander en dat de combinatie plus een paar toevoegingen plotseling een ongelofelijk lekker geheel vormen. Dat gebeurde er dus bij deze salade. Ik had nog wat gekookte bulgur over & een broccoli wortel salade en samen werden zij het gerechtje van vandaag! :)
Eigenlijk maak ik bulgur niet zovaak klaar, maar elke keer vraag ik me af waarom niet. Het is hartstikke lekker! En het vult ook super goed, ideaal zowel warm als koud. En wat beter is, is dat de smaken nog beter tot zijn recht komen als de salade wat in de ijskast heeft gestaan.
Je kan natuurlijk andere groentjes gebruiken die je nog in je huis hebt rondslingeren, altijd handig om zo je restjes op te maken. Deze salade blijft ook best lang lekker uit de ijskast, dus je kan hem ook ideaal meenemen naar een picknick. Misschien wel best zonder vlees dan. ;)
Ingrediënten
- 300 gram bulgur
- 1 broccoli
- 2 wortelen
- 1 gele paprika
- 2 el pompoenpitten
- 2 el gedroogde cranberries
- 1 el currykruiden*
Instructies
- Kook de bulgur volgens de verpakking. Laat afkoelen.
- Snij de broccoli in kleine roosjes, de paprika in blokjes en rasp twee wortelen.
- Roer de currykruiden onder de afgekoelde bulgur en en doe de broccoli, wortelen, pompoenpitten en gedroogde cranberries eronder.
- Werk de gehele salade af met wat olijfolie, peper en zout.
Erg lekker, maak ik zeker nog klaar! Ik stoomde de brocolli wel en gebruikte zachte veenbessen.
Mmm, klinkt goed! Blij dat het smaakte!
Wat een leuk idee zo ’n currysalade! Die ga ik zeker onthouden.