De tijden van apéro komen nu toch wel echt in zicht (het is bijna april begot!), dus een paar nieuwe dip-receptjes zijn dus wel op hun plaats. Vandaag deel ik alvast deze heerlijk kruidige dip met geraspte worteltjes gebaseerd op een Turks recept. Je zou het een beetje kunnen omschrijven als een tzaziki maar dan met wortelen.
Niets zo gemakkelijk als een dip die in 10 minuten klaar is en die alleen maar lekkerder wordt als hij langer in de koelkast kan trekken. Maak hem dus gerust een dag op voorhand, dan komen alle smaken pas echt tot leven. Uiteraard is deze dip geen klassieke cocktailsaus, maar met wat lekkere gesneden groeten of crackers smaakt dit heerlijk naar de lente!
personen
Ingrediënten
- 250 g Griekse yoghurt
- 4 wortelen
- 2 teentjes look
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijn
Instructies
- Rasp de worteltjes fijn. Hak ook de look fijn of pers met een lookpers.
- Doe in een kom samen met de yoghurt olijfolie en komijn. Kruid goed met zout en wat peper en roer goed om.
- Is de dip nog wat te zuur voor je? Dan kan je een eetlepel honing toevoegen. Laat de smaken zeker 2 uur marineren in de koelkast.
Smakelijk!
Wat een leuk idee om de komkommer uit traditionele tzatziki te vervangen door wortel! Ga ‘m morgen meteen maken!
Geniet ervan! :)