Monday, bloody Monday! Haha, hebben jullie dit gevoel ook zodra jullie wakker worden (in het donker) op maandagmorgen? Niets werkt beter tegen Monday blues dan het vooruitzicht naar een leuke activiteit of romantisch dinertje tijdens het weekend. En na de dip van vorige week, vul ik vandaag de perfecte Valentijnsmenu aan met een overheerlijk, maar superdupereasy hoofdgerecht. Lasagnerolletjes met ricotta en spinazie met maar 7 ingrediƫnten!
Dit gerecht is gebaseerd op de traditionele variant met cannelloni waarbij je de vulling in een spuitzak moet doen of moet scheppen in een hulsje van pasta (cannelloni zijn holle buisjes), maar truth be told, ik haat het! Ik heb het denk ik twee keer gemaakt, maar wat een gezooi is me dat seg! De vulling belandt overal buiten in de buisjes, mijn keuken heeft meer vulling over zich dan het gerecht zelf en ik vind het gewoon ook erg tijdrovend.
Tijd om daar verandering in te brengen dus. Ik swap de cannelloni door gewone lasagne bladeren (die ik lichtjes voorkook) en die ik dan gewoon besmeer met de vulling en daarna oprol: lasagne rolletjes dus. Niet alleen is dit 10 keer zo gemakkelijk, maar het is gewoonweg nƩt zo lekker als het traditionele gerecht.
Tot slot maakte ik dit gerecht ook al eens met gegrilde courgette-slierten. Probeer je dus wat minder koolhydraten te eten? Dan is dit een perfect alternatief! Schil met een schillertje dikke slierten van een courgette en leg ze 1 tot 2 minuten op een grillpan of in een contactgrill (je kan deze stap eventueel overslagen als je niet veel tijd hebt, maar dan zijn de courgette-slierten iets minder smaakvol). Beleg de slierten met de vulling en rol op zoals je dit met de lasagnebladeren zou doen. Perfection!
Ingrediƫnten
- 10 lasagnebladeren
- 500 g ricotta
- 400 g spinazie ontdooid en uitgeknepen
- 50 g Parmezaanse kaas gemalen
- 1 ei
- 500 ml pastasaus
- 150 g mozzarella gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Kook de lasagnebladeren voor ongeveer 4-5 minuten in kokend water. Laat uitlekken en haal ze uit elkaar zodat ze niet gaan plakken.
- Meng de uitgeknepen (belangrijk!) spinazie met de ricotta, Parmezaanse kaas en kruidt naar smaak met peper en zout. Voeg dan het ei toe.
- Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een heel erg dun laagje tomatensaus.
- Bestrijk elk lasagneblad met een goede dikke laag vulling, maar laat ongeveer 2 centimeter vrij aan het eind.
- Rol de lasagnebladeren in de lengte op (het vrije eind rol je laatst zodat de vulling er niet uitpuilt).
- Leg de rolletjes in de ovenschaal.
- Schep de overige saus erover.
- Bestrooi met de mozzarella en bak voor 40 minuten in de oven tot goudbruin.
Smakelijk!
Wij maken de versie met canneloni ook al een tijdje niet meer, maar doen het nu met wraps in de oven. Ook heel lekker!
Oooh dat is ook een goed idee! ga ik eens uittesten!
Kan het ook met verse spinazie?
Ja hoor Ruben! Ik zou het dan misschien heel even wellen in een droge pot (zo’n 2 minuten) zodat de spinazie kleiner wordt in volume. Dat is makkelijker om mee te werken. Veel succes!
Ziet er gewoon heerlijk uit! ^^
Dank je wel Ellen!
Dat lijkt me heerlijk!
Dankje!
Ziet er lekker uit! Bovendien heb ik dezelfde mooie ovenschaal ;-)