Lasagne met pesto. EĆ©n van mijn favoriete Italiaanse maaltijden? Dat moet toch wel lasagne zijn. Oh, die heerlijke laagjes, met smeuĆÆge kaas ertussen en ā¦ die bergen afwas nadien. Minder fijn dan weer. Gelukkig ben ik eigenaar van de #geenafwas (okĆ© nog niet maar het zou me staan, niet?) & bedacht ik dan maar deze overheerlijke lasagne variant waarbij je de lasagne gewoon rechtstreeks in de ovenschaal maakt. Jep, hoera voor luie (aka slimme, tijdsbesparende, waterbezuinigende, ga maar door) ideeĆ«n die een heerlijke, gemakkelijke Ć©n gezonde lasagne opleveren.
De klassieke pasta bestaat uit drie lagen: de pasta, de tomatensaus en de kaassaus. De klassieke kok zou dan ook de pasta koken (1ste pot), de tomatensaus maken (2de pot) en de kaassaus bereiden (3de pot). Deze lasagne met pesto bestaat ook uit dezelfde drie lagen, maar ze gaan allemaal (zo goed als) rechtstreeks de ovenschaal in. Niet alleen gaat je lasagne met pesto van ingrediĆ«nten tot āklaar-voor-de-ovenā in tien minuten, je hoeft je handen er niet aan vuil te maken.
Uiteraard kan je dit recept uitbreiden zoveel je maar wil! Ik zit met Mr. Kokerellen als vegetariƫr, dus vlees bakken heeft niet veel zin, maar een lekkere bolognaise saus zou natuurlijk ook enorm lekker zijn in dit recept. Heb je een eter met een allergie voor noten? Dan kan je ook gewoon zelf een heerlijke nootvrije pesto maken. Bezig met low carb diƫten? Vervang dan de lasagnevellen (of de helft) door erg dungesneden courgetteslierten.
Ingrediƫnten
- 250 g lasagnebladeren ik nam volkoren
- 1000 ml pastasaus
- 250 g ricotta
- 400 g kerstomaatjes
- 100 g babyspinazie
- 2 bollen mozzarella
- 3 el pesto
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Eerst het prepwerk: snij de kerstomaatjes in twee, was de spinazie & meng de pesto met de ricotta.
- Doe een bodempje tomatensaus in een grote ovenschaal en leg hierop een rij lasagnebladeren. Een klein beetje overlap maakt niet uit. Is je pastasaus erg dik, dan raad ik aan om ze te verdunnen met een paar eetlepels water.
- Bedek de pastabladeren met een royale portie tomatensaus en verdeel hierover een laag spinazie.
- Op de spinazie komt een laagje ricotta mengeling. Ik verdeelde de ricotta in kleine hoopjes met een theelepel over de spinazie. Dit hoeft niet perse een egale laag te zijn. Verdeel hierover wat kerstomaatjes en bedek opnieuw met lasagnebladeren.
- Herhaal dan vanaf de pastasaus tot alle ingrediƫnten op zijn en bedek de bovenkant met de mozzarella die je in stukjes scheurt met je handen.
- Zet de ovenschotel voor 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen alvorens je hem aansnijdt.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
Eet smakelijk! X Ellen
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Nog op zoek naar meer pasta recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Deze lasagna smaakt naar meer!
Fijn!
Super lekker en eenvoudig te maken!
Fantastisch simpel recept met een heel lekker resultaat. Ik ben fan!
Top, bedankt voor je reactie Kato!
Dit heeft ongelofelijk gesmaakt!
Dankjewel Sam!
Zalig zomers recept! Snel klaar en de smaken passen mooie samen!