You guys, seriously. Deze limoen cheesecake schreeuwt ZOMER! Een heerlijk krokant bodempje met een frisse, romige en decadente topping boordevol limoensmaak. Echt, print nu het boodschappenlijstje af, of neem een foto met je telefoon, en vlieg als de wiedeweerga naar de winkel. Je moet dit maken, nu!! Haha! Nee, serieus, doen!
In mijn lijst van zomerrecepten stond sowieso op nummer 1 een heerlijk fris dessertje bedenken. Iets dat niet te zwaar was, een plezier was om naar te kijken en super gemakkelijk om te maken was (altijd een vereiste hier in de Kokerellen-keuken natuurlijk). Cheesecakes doen het naar mijn weten altijd heel goed & als je me op Instagram volgt dan weet je dat ik zelf ook een zeer grote fan ben. ;)
Na een paar trial & errors (die eigenlijk ook al wel lekker smaakten, alles is altijd netjes opgeraakt hoor) denk ik dat ik nu het perfecte receptje heb ontdekt voor een limoen cheesecake. Natuurlijk kan je dit receptje ook wat calorievriendelijker maken, door philadelphia light te gebruiken en een magere kwark. Ik heb het al uitgetest, en het is prima lekker hoor! Maar niets gaat boven de decadentie van een romig stukje van deze op en top zomerse cheesecake. Daar moet je van profiteren. ;)
Ingrediƫnten
- 500 gram kwark
- 200 gram philadelphia natuur
- 100 gram suiker
- 150 gram “Digestive” koekjes
- 80 gram boter
- 6 gelatineblaadjes
- 3 limoenen
Instructies
- Bereid je browniepan voor door een bakpapiertje erin te leggen dat zowel de bodem als de zijkanten bedekt. Zorg ervoor dat het papier zelfs een beetje over de zijkant hangt, dan kan je de cheesecake er later gemakkelijk uithalen.
- Doe de gelatineblaadjes in een kommetje en dompel onder met koud water.
- Maak de bodem door de koekjes en boter samen te malen in een keukenmachine. Doe het koekmengsel in de bodem van de bakvorm en druk goed aan zodat een stevige bodem zich vormt.
- Doe de kwark samen met de philadelphia en suiker in een kom en mix tot een licht geheel waarbij je de suikerkorrels niet meer proeft. Zest (rasp dus enkel het groene gedeelte van de schil) 2 limoenen en doe bij het kwarkmengsel.
- Zodra de gelatine geweekt is, knijp de blaadjes uit en doe ze samen met het sap van 1 limoen in een pannetje. Verwarm net genoeg door tot de gelatine gesmolten is (vergeet niet te roeren!).
- Doe het gelatinemengsel bij de kwark en roer goed door.
- Giet nu op de koekjesbodem en zet in de ijskast voor minimaal 5 uur.
- Haal voorzichtig uit de vorm en snij de cheesecake in mooie vierkantjes.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, Iāve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Mijn go-to dessert als de familie komt eten. Avond voordien klaarmaken, ik maak hem in een grote, ronde springvorm.
Een heerlijk frisse cheesecake die niet zwaar valt. Iedereen vindt hem superlekker!
En de bodem heb ik ook al eens gemaakt met dadels en havermout, ook superlekker!
Bij elke verjaardag hier staat dit sowieso op tafel!
Wordt gesmaakt door bijna iedereen. ?
Ik doe soms nog een vanillestokje bij de kwark.
Mijn man vindt hem nog beter met een bodem van bastognekoeken.
Vaak maak ik er ook nog een bosvruchtensausje bij. ?
Kan je eigenlijk ook mojito ( Finley of ander merk ) gebruiken om gelatine te laten weken ?
Dat klinkt als een heerlijke toevoeging!
Groetjes,
Ellen
Hallo! Dit recept ziet er heerlijk uit!
Hoe groot is de brownievorm die jij gebruikt?
Zodat ik geen te grote vorm neem ?
Volgens mij is die 22 cm op 22 cm! :)