Kooktip!
Gezonde lunchopties met brood
Boterhammen als lunch is een echte klassieker, en met goede reden. Het is snel, makkelijk &n lekker. Maar je kan wel met een paar kleine trucjes je standaard broodjes met kaas voedzamer maken.
- Ga voor volkoren varianten. Kies je nu voor boterhammen, wraps of een bagel probeer eens een volkoren variant. Deze bevatten extra vezels en zorgen dat je lunch langer verzadigd.
- Voeg groenten toe, in je broodjes of on the side. Hou je niet zo van groenten tussen je boterham met kaas? Maak dan een snelle komkommer en tomaat salade en eet deze als een heerlijke frisse sidedish.
- Ben je op en top mayonaise fanaat? Ga voor een iets lichtere versie door een sausje te maken van half mayonaise en half yoghurt. Kruid goed met peper en zout. Zo heb je dezelfde textuur en smaak van de mayonaise terwijl je een stuk minder gebruikt.
Bagel recepten tip
Rooster je Bagels voor Extra Smaak
Een simpele manier om bagels net dat beetje extra te geven, is door ze kort te roosteren. Dit maakt de buitenkant heerlijk krokant terwijl de binnenkant zacht en chewy blijft. Bovendien komt de smaak van een bagel beter tot zijn recht wanneer deze warm is. Of je nu kiest voor een hartig beleg zoals roomkaas of een zoete topping zoals jam, een geroosterde bagel geeft je lunch een heerlijke boost.