Kooktip!
Salades hoeven écht niet saai te zijn. Zorg er voor dat je groenten combineert met verschillende kleuren, texturen en smaken om het interessant te houden. Kies een frisse, smaakvolle dressing en werk het geheel altijd af met iets van crunch. Dat maakt naar mijn mening elke salades af!
Salades bewaren
Wil een salade alvast voorbereiden om ze later pas op te eten? Hou dan je dressing apart zodat de groenten in je salade niet plat of uitgedroogd worden. Bewaar de salade in de koelkast in een afgesloten verpakking en hou eventuele crunchy toppings apart zodat deze niet plat worden.
maaltijd salade recepten
Wil je een salade als hoofdmaaltijd eten? Maak dan een mix van volgende ingrediënten om een vullende, voedzame en vooral heerlijk salade samen te stellen:
- een slasoort: ik kies graag voor bijvoorbeeld spinazie of Romeinse sla – die heeft lekker veel bite.
- kleurrijke groenten: met verschillende smaak en textuur.
- een eiwitbron: stukjes kip, een eitje of linzen om de salade vullend te maken.
- kaas of een dressing: een stukje smaakvolle kaas of een kruidige dressing brengen alle smaken in de salade samen
- Een krokantje: om een salade echt helemaal af te maken, hou ik van wat extra crunch bovenop, bijvoorbeeld croutons, maar denk ook aan zaden, pitten of nootjes of zelfs krokant gebakken kikkererwten.