Gevulde courgette is altijd een favoriet geweest hier op het hoofdkwartier van Kokerellen. Ik merk dat dat bij velen van jullie ook het geval is, dus het werd dringend tijd voor een nieuwe variant op de klassieker (met tomatensaus of curry). Natuurlijk moest ik dan de “Mexican flavours” aanspreken, aangezien de Mexicaanse keuken ook een van mijn favorieten is. Waarom moet je deze Mexicaanse gevulde courgette eens maken? Het is in 30 minuten klaar, met erg veel smaak & zonder snijwerk (alleen de courgette uithollen).
Ik weet niet waarom maar snelle gerechtjes komen bij mij vaak vanuit de Mexicaanse hoek. Waarschijnlijk om dat daar veel met bonen & maĆÆs gewerkt wordt, dingen die we hier voornamelijk uit blik eten. Vroeger maakte ik nooit iets uit blik, maar ik kwam gaandeweg tot de ontdekking door research te doen dat voeding uit blik helemaal niet ongezonder hoeft te zijn. Dat maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker, want zo kan je altijd een voorraadje in huis hebben.
Deze gevulde courgettes zien er misschien niet uit als de allerlekkerste (was Ć©cht moeilijk om te fotograferen), maar ze zijn zeker en vast kleine smaakbommetjes. We gebruiken hier salsa als “saus”, die je normaal zou serveren bij je tortilla chips. Wat raar zou je denken, maar het past hier perfect bij de andere smaken die we gebruiken. Probeer het zeker eens uit!
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 300 g gehakt ik nam rund
- 1 blik zwarte bonen 400g
- 1 blik maĆÆs 400g
- 1 pot salsa ongeveer 400g
- 100 g gemalen kaas
- 1 el chili mix kruiden optioneel*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de courgettes doormidden en hol ze uit met een lepel zodat je ze gemakkelijk kan vullen, maar ze toch nog stevig zijn.
- Bak het gehakt in een pan rul en voeg eventueel de kruiden en bak tot je ze ruikt.
- Giet de bonen en maĆÆs af en voeg ze samen met de salsa toe aan het gehakt.
- Je kan nu kiezen om de courgette ook nog fijn te hakken en deze aan het mengsel toe te voegen (of gebruik het anders in je volgende soep).
- Vul de courgettes nu met het mengsel en verdeel de gemalen kaas erover.
- Bak in de oven voor 15 minuten tot de kaas goudbruin is.
Smakelijk!
Ik heb uw gerechtjes herontdekt de laatste weken, echt allemaal zalig makkelijk en lekker ;-) Serveer je hier nog iets bij zoals bij de andere gevulde courgettes?
Wat leuk om te horen Chara. :)
Ik zou hier kiezen voor rijst of als ik Ć©cht zin heb eventueel wat tortilla chips!
Liefs,
Ellen
Het was lekker maar bij ons smaakte de saus wat weinig naar tomaat vond ik persoonlijk. Welke salsa heb jij gebruikt? Het zal daar misschien ook wat van afhangen!
Gewone die je normaal ook gebruikt voor te dippen met tortilla chips :) Het is niet Ć©cht de bedoeling dat het naar tomaat smaakt hoor. Gewoon een goede mix :) Misschien was het was droog?
Jum Jum, wat een goed idee om ze daarmee te vullen!
Thanks Nicole! :)