Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik ben dol op curry! Eet ik het elke week? Meestal wel. :P Gelukkig is het een super veelzijdig gerecht (dat trouwens in allerlei landen met een eigen twist wordt klaargemaakt). Je kan er gewoon je eigen ding mee doen. Daar hou ik van. Vandaar dit veggie curry recept!
Let’s talk curry pasta’s
De ene curry pasta is de andere niet. De drie bekendste (ik denk dat ze uit Thailand afkomstig zijn) zijn de gele, rode en groene curry. De gele curry is de mildste (minst pikant), dan de rode (ja niet de groene dus) en tot slot is de meest pikante curry de groene. In de meeste gevallen staat er op de verpakking ook een ‘hitte-aanduiding’ aan de hand van pepertjes. Het is handig om dit na te kijken voor je je potje in de kar gooit. :)
Naast de verschillende niveau’s van spicyness kan je je curries ook op verschillende manieren klaarmaken. Een manier die ik vaak gebruik is het mengen van de currypasta met kokosmelk. Traditioneel maar oh zo lekker! Maar je kan ook curry maken op basis van rode linzen (wat vaak in India gedaan wordt, de zogenaamde ‘Dahl curry’). Of ga eens voor een veggie curry die op smaak gebracht wordt met tomatenblokjes. Dat is ook net weer wat anders.
Lekkere veggie curry maken
Vandaag probeer ik nog nĆ©t iets anders. Ik maak deze veggie curry met wat light room in plaats van kokosmelk en dik de saus wat in met maĆÆzena. De gele curry is heel rond van smaak maar totaal niet spicy. Perfect voor al die gevoelige kindermondjes of voor de volwassenen die het ook niet voor pikant hebben.
Qua groenten kan je variĆ«ren naar lieve lust. Ik ging voor een combinatie van gele courgette (zo lekker en nu in’t seizoen), rode paprika, wortel en kikkererwten als vegetarisch alternatief voor proteĆÆne. Het liefst van al serveer ik mijn veggie curry met wat kruidige rijst, maar ook een naan-broodje zou hier heerlijk bij smaken. Werk af met koriander (of peterselie) en het is tijd om te gaan smullen.
Ingrediƫnten
- 800 gram van je favo groenten (ik nam rode paprika, wortel en gele courgette)
- 1 blik kikkererwten
- rijst om te serveren
Voor de saus
- 2 eetlepels gele currypasta
- 2 eetlepels pindakaas
- 200 ml light kookroom
- 1 eetlepel maĆÆzena
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel (kokosbloesem)suiker, optioneel*
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies.
- Snij ondertussen de groentes in hapklare stukken.
- Begin met het roerbakken van de wortels en de rode paprika in een (wok)pan met een beetje olie voor zo'n 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. De groentes mogen zeker nog beetgaar zijn.
- Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee tot je de pasta goed kan ruiken. Doe hetzelfde met de pindakaas.
- Voeg de room toe samen met een kopje water. Breng aan de kook en laat zo'n tien minuutjes sudderen.
- Spoel de kikkererwten onder stromend water en voeg ze bij de curry.
- Voeg de sojasaus, suiker en maĆÆzena toe (als je die laatste eerst even in koud water oplost vermijd je klontertjes) en meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Serveer met de rijst en eventueel wat verse koriander.
Eet smakelijk!
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Zonder twijfel mijn favoriete receptje van de blog. Al vele combinaties van groenten geprobeerd en telkens even lekker!
Zo lief! En heel leuk om te horen :)
Superlekker recept!
Dag Ellen. Voeg je de pindakaas samen met de currypasta toe?
Groetjes
Hi Xiana, Ja! Dat was ik vergeten te vermelden. Ik vul het aan in het recept.
Vele groetjes,
Ellen