Haha, het was best moeilijk om een naam te bedenken voor deze kleine rakkers. Ik zag op Pinterest al verschillende versies van de “breakfastcup” voorbij komen en ik vond het idee zo leuk dat ik er natuurlijk ook mee aan de slag moest, wat dacht je nu? Ik heb het recept dan ook helemaal Kokerellenproof gemaakt, slechts 3 ingrediĆ«nten, 15 minuten in de oven en tadaa. Gedaan met die ontbijtsleur als deze kommetjes op tafel komen!
Ik noem dit mijn muesli kommetjes omdat je zo gek kan gaan in de toevoegingen als je zelf wil. Ik heb het voor het basisrecept erg eenvoudig gehouden (you know the drill by now), maar je kan eindeloos variƫren door er eens gedroogd fruit, gehakte noten of zaden, kokosschilfers of zelfs chocoladestukjes aan toe te voegen. Het basisrecept is in ieder geval heerlijk en daar heb je meestal alles voor in huis, maar ga vooral voor wat je zelf lekker vindt!
Eet de cups als ze iets afgekoeld zijn meteen voor de “optimale krokante ervaring”, maar ook een dagje later zijn ze nog heerlijk. Bewaar ze in een luchtdichte doos en warm ze desnoods terug een beetje op in de oven. Ook kan je ze gemakkelijk meenemen als snack. Doe er een paar in een doosje, neem een potje yoghurt mee en vul ter plekke je kommetjes voor de ultieme snack-ervaring.
Ingrediƫnten
- 100 g havermoutvlokken grof
- 2 rijpe bananen*
- 30 g honing
- 100 g kwark/yoghurt
- Vers fruit
Optionele toevoegingen:
- 1 tl vanille
- 1 tl kaneel
- een handjevol āgedroogd fruit rozijnen, cranberries, dadels
- een handjevol gehakte noten of zaden
- een handjevol kokosschilfers
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180Ā°C.
- Olie 6 vormpjes van een muffinvorm in zodat de kommetjes niet gaan kleven.
- Doe de bananen in een grote kom en prak ze tot een massa met een vork. Voeg de havermoutvlokken en honing toe en alle extra toevoegingen die je verkiest.
- Meng goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes in de muffinvorm en verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten. Probeer echt een kommetje te maken.
- Zet in de oven voor 15-20 minuten. Des te langer je ze er in laat, des te knapperiger ze uit de oven zullen komen.
- Laat de kommetjes zo’n 5 Ć 10 minuten afkoelen.
- Vul de kommetjes met yoghurt of kwark naar keuze en werk af met wat vers fruit.
Smakelijk!
Het Ellen
Kan je die kommetjes ook enkele dagen op voorhand maken en dan droog en afgesloten bewaren?
Groetjes
Geert
Hoi Geert,
Dat kan zeker, maar ze zijn het lekkerst vers!
Eventueel kan je ze heel even terug in de oven zetten op lage temperatuur om ze terug wat krokanter te maken. :)
Groetjes,
Ellen
Wat een leuke kommetjes! Lekker ook!