Oh, boy. This is Mexican heaven! Deze nacho’s zijn écht to die for! Ik zou ze elke dag wel willen eten als ik kon. Ik moet toegeven ze zien er misschien niet zo fantastisch lekker uit op de foto hierboven, maar zodra je hier één tortillachips van op hebt, ben je gegarandeerd verkocht.
Ik durf dit eigenlijk geen recept te noemen, zo eenvoudig is het om te maken. Laten we het eerder een ideetje voor een aperitiefhapje noemen. Ik geef jullie hieronder het basisrecept mee, maar je kan gaan experimenteren met extra toppings, andere kazen, smaken tortillachips etc.. Keuze genoeg!
personen
Ingrediënten
- 1 zak tortillachips
- 1 pot salsadip check de spicyness
- gemalen kaas
- gedroogde oregano of basilicum optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C of als je een grillfunctie hebt (warmte alleen vanboven) dan kan je deze gebruiken.
- Leg de tortillachips verspreid over een ovenschaal of bakplaat. Zorg dat ze niet te veel overlappen zodat alle chips wat van de topping krijgen.
- Lepel met een koffielepeltje salsa over de chips, zodat de meesten een klein laagje hebben. Probeer niet te overdrijven, anders worden de chips helemaal zacht en dan kan je ze moeilijk optillen.
- Verdeel royaal gemalen kaas over de tortillachips en strooi eventueel wat gedroogde oregano of basilicum erover.
- Zet de bakplaat of ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Zet de schaal in zijn geheel op tafel. Zorg dat je gasten weten dat de schaal warm is voor ze aanvallen! :)
Smakelijk!
Njam! Ik strooi er soms ook chili over, en pijpajuin. En dan noem ik dat een ‘maaltijd’ :-)
haha ideaal :)