Ben jij ook zo zot van de Aziatische smaken, maar heb je op een doordeweekse dag geen tijd om lang in de keuken te staan? Dan zijn deze curry noedels met gehakt echt iets voor jou! Je hebt vast alle ingrediƫnten al in huis en in minder dan 20 minuten staat dit kruidige smaakvolle gerecht op tafel. Ideaal na een lange dag werken, om te kunnen aanvallen op een bordje heerlijkheid.
Noedels met gehakt, in een handomdraai
Als ik niet veel tijd heb, kies ik voor mijn gerechten graag grote smaakmakers. De absolute smaakmaker in dit recept is ‘rode curry pasta’. Een kant-en-klare pasta met Aziatische smaken die je tegenwoordig in alle supermarkten terug kan vinden. Vaak is deze pasta licht pittig, maar minder pikant dan de groene tegenhanger. In tegenstelling wat de kleur je zou doen vermoeden. :-) Hou je echt niet van pikant? Ga dan voor een gele currypasta om deze noedels met gehakt te maken, die bevatten meestal geen pikante ingrediĆ«nten. Dankzij deze currypasta hebben we maar 20 minuten nodig om van een paar eenvoudige ingrediĆ«nten een smaakvolle maaltijd te maken.
Verder hebben we nodig:
- Noedels: in dit noedels met gehakt recept gebruik ik dunne eiernoedels, maar kies voor een variant die je zelf graag eet. Volkoren noedels zijn een voedzaam en lekker alternatief! 200 gram lijkt misschien wat weinig, maar ik merk dat ik altijd restjes heb als ik de 250 gram van een verpakking helemaal opmaak.
- Gehakt: ik hou van de smaak van kippengehakt, maar voor dit gerecht koos ik gemengd gehakt. Net iets goedkoper en toch erg smaakvol, past het perfect bij de smaken van de currypasta. Kies voor een vegetarisch gehakt (tegenwoordig ook in alle supermarkten verkrijgbaar) om een gerecht zonder vlees te serveren.
- Groenten: Kijk eerst wat je nog in de koelkast hebt liggen. Bij mij was dat paprika en courgette, dus die gingen mee in de pan. Maar broccoli, kool of sojascheuten zijn sowieso heerlijk in dit gerecht als alternatief.
- Tomatenblokjes: Extra groentjes en smaak om de saus in te dikken. Afhankelijk van het seizoen en het merk zijn tomaten uit blik soms wat aan de zure kant. Dit kan je oplossen door een theelepeltje suiker of zoetstof aan deze noedels met gehakt toe te voegen. Zo blijven de smaken beter in balans.
- Room: of kokosmelk om het geheel wat extra romigheid te geven. Ik gebruik geen heel blik, maar een scheutje. Kies gerust zelf hoeveel je wil toevoegen, misschien kan je nog een restje uit de koelkast opmaken.
- Je kan de groenten voor dit gerecht al ruim op voorhand snijden. Zo heb je nog maar 15 minuten werk om het eten op tafel te zetten.
- Kies je favoriete smaakmakers om dit gerecht af te werken. Ik had nog verse koriander, wat sesamzaad, gebakken uitjes en krokante chili olie in huis om als topping te gebruiken.
- Bak het gehakt op hoog vuur, zodat je een mooi goudbruin korstje krijgt. Dit geeft extra textuur en smaak aan je finale gerecht.
Aanpassingen en bewaren
- Je kan deze noedels met gehakt perfect de volgende twee dagen opnieuw opwarmen en opeten. Ik ben niet zo happig op het invriezen van noedels of een ander type pasta, dan zou ik eerder mijn portie aanpassen.
- Wil je dit gerecht glutenvrij maken? Gebruik dan rijstnoedels in plaats van eiernoedels. Check wel de verpakking van je currypasta om er zeker van te zijn dat deze ook glutenvrij is.
- Gebruik je kokosmelk dan is dit gerecht automatisch lactosevrij. Een plantaardige room kan een goed alternatief zijn als je geen fan bent van kokosmelk.
- Vegetarisch gehakt of blokjes voorgegrilde tofu zijn een goed alternatief voor het gemengd gehakt dat in dit gerecht met noedels en gehakt gebruikt wordt.
Ingrediƫnten
- 400 gram gehakt
- 2 eetlepels currypasta
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 blik tomatenblokjes 400g
- 200 ml (kokos)room
- 200 gram eiernoedels
Voor het serveren
- verse koriander
- gefrituurde uitjes
- crispy chili olie
Instructies voor deze noedels met gehakt
- Neem een pan met hoge zijden. Zet op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
- Bak het gehakt goudbruin in 2-3 minuten. Het hoeft nog niet volledig gaar te zijn.
- Snij ondertussen de paprika en courgette en fijne stukken.
- Voeg de currypasta toe samen met de groenten en roerbak 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe, kruid af met peper en zout en eventueel een theelepel suiker als je tomaten aan de zure kant zijn.
- Laat zo'n 10 minuten pruttelen en voeg dan de room toe. Kook ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de noedels af en voeg ze bij de saus. Schep alles om en kruid af naar smaak en met toppings naar keuze.
Geniet van deze curry noedels met gehakt!
Nieuwsgierig naar meer heerlijke recepten? Verken ons uitgebreide assortiment aan eenpansrecepten op Kokerellen.be voor meer culinaire inspiratie. Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@kokerellen) voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties.
Smakelijk! X Ellen
Echt heel lekker! Ik deed er (zoals in de tips stond) ook nog broccoli in om nog meer groenten te hebben. Opnieuw top, zoals vele recepten van Ellen!
Is een blijvertje.
1ste keer had ik iets overdreven met de curry. Haha, toch nog eens gemaakt en jaja geslaagd.
Heerlijk dat het zo snel klaar is.
Blijvertje dit recept
super lekker en idd heel snel op tafel!
Lekker! Proefde veel naar de spaghettisaus die ik maak. Benieuwd met welke andere groenten het lekker zou zijn zodat het minder hetzelfde is als spaghetti saus :)
Ja snap ik! Je kan eens gaan voor broccoli en paksoi bijvoorbeeld? Om het meer Aziatisch te maken? :)
Heel lekker recept! Ik miste enkel in de beschrijving wanneer de room moet toegevoegd worden, maar gelukkig was dit wel te zien op instagram.
Oh goed dat je het zegt Liesbeth! Ik pas het aan :) Bedankt voor je reactie.