Mmm, wafels! Toch?! Ik heb de indruk dat mijn wafel recepten het hier op de blog ontzettend goed doen, dus het werd tijd voor een nieuwe variant. Deze wafels met amandelmeel zijn niet alleen glutenvrij, maar ook low carb en suikervrij. Voor het recept heb je dus geen bloem nodig. Ik wilde deze wafels eerst ook zonder suiker(variant) maken. Maar versie Ć©Ć©n bleek absoluut niet lekker te zijn. Gelukkig slaagde de tweede poging wel.
Low carb ontbijt wafels met amandelmeel maken
Ik gebruikte voor deze wafels met amandelmeel een suikervervanger zonder calorieĆ«n en dat ging eigenlijk prima! Ik nam een sucralose kristalkorrel (perfect om mee te bakken) die je tegenwoordig in alle supermarkten kan verkrijgen. Geen bittere nasmaak, geen āfakeā gevoel van zoet maar gewoon de perfecte toets om deze wafels heerlijk te maken. Wil je liever geen suiker vervanger gebruiken? Je kan de hoeveelheid sucralose gemakkelijk vervangen door 50g gewone suiker, rietsuiker of bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker.
Ik krijg vaak de vraag van lezers of het de moeite is om een wafelijzer aan te schaffen. Ik zeg altijd dat je echt geen duur toestel hoeft te kopen om lekkere wafels te kunnen maken. Mjin toestel is ondertussen al zeker 8 jaar oud, koste toen ik het kocht 30 euro (bij Blokker geloof ik) en doet nog altijd uitstekend dienst. Heb je nu toch geen wafelijzer in huis? Dan kan je van dit deeg voor wafels met amandelmeel (of deze vegan wafels of deze havermoutwafels) ook altijd heerlijke pancakes maken.
Ingrediƫnten
- 130 g amandelmeel
- 60 ml melk
- 4 eieren
- 25 g sucralose kristalkorrel (ik nam Canderel)
- 1 tl vanille-extract
- 1/2de tl bakpoeder
Instructies
- Doe het amandelmeel met het bakpoeder en de sucralose (of andere suiker die je gebruikt) in een kom. Roer goed door met een garde om de ingrediƫnten gelijk te verdelen.
- Breek de eieren in het midden van de kom en mix ze goed onder de droge ingrediƫnten.
- Voeg dan de vanille en melk toe en meng goed door.
- Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet het op middelhoog. Gebruik een klein beetje bakboter of (kokos)olie om je ijzer in te vetten.
- Doe het deeg in het ijzer (ongeveer 4 eetlepels voor het mijne) en bak de wafels goudbruin in ongeveer 3 minuten. De tijd kan lichtjes wijzigen afhankelijk van welk ijzer je gebruikt en de dikte van je wafels.
- Serveer meteen met vers fruit of wat yoghurt of bewaar ze voor later als snack. Invriezen kan ook!
Smakelijk!
Nog op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Ik was eerst een beetje bang dat de smaak van Canderel zou overheersen, maar dat bleek achteraf nergens voor nodig.
Uiteraard proef je wel een beetje het verschil met gewone suiker, maar is absoluut niet storend.
Heel lekker! Zeker ook een aanrader!
Heerlijke ontbijtwafels, ben echt fan!
Ook een aantal in de diepvries gestoken.
Avond voordien uithalen en ās morgens snel, lekker en gezond
aan tafel. Ik eet ze meestal met wat yoghurt en fruit.
Net gemaakt, vallen goed in de smaak bij zowel mij als zoonlief. Vind ze alleen iets droger dan gewone wafels maar verder smaken ze prima.
Ik heb trouwens erythrol gebruikt ipv sucralose en dat wou ook prima ?
Super om te horen! Je kunt ze inderdaad best combineren met wat yoghurt of wat fruit!
Groetjes,
Ellen
hoe van bakken
Leuk om uit te proberen in WZC De Wending voor de bewoners die suikerloos door het leven moeten gaan ?
Heel tof! :D