Mmm, wafels! Toch?! Ik heb de indruk dat mijn wafel recepten het hier op de blog ontzettend goed doen, dus het werd tijd voor een nieuwe variant. Deze wafels met amandelmeel zijn niet alleen glutenvrij, maar ook low carb en suikervrij. Voor het recept heb je dus geen bloem nodig. Ik wilde deze wafels eerst ook zonder suiker(variant) maken. Maar versie Ć©Ć©n bleek absoluut niet lekker te zijn. Gelukkig slaagde de tweede poging wel.
Low carb ontbijt wafels met amandelmeel maken
Ik gebruikte voor deze wafels met amandelmeel een suikervervanger zonder calorieĆ«n en dat ging eigenlijk prima! Ik nam een sucralose kristalkorrel (perfect om mee te bakken) die je tegenwoordig in alle supermarkten kan verkrijgen. Geen bittere nasmaak, geen āfakeā gevoel van zoet maar gewoon de perfecte toets om deze wafels heerlijk te maken. Wil je liever geen suiker vervanger gebruiken? Je kan de hoeveelheid sucralose gemakkelijk vervangen door 50g gewone suiker, rietsuiker of bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker.
Ik krijg vaak de vraag van lezers of het de moeite is om een wafelijzer aan te schaffen. Ik zeg altijd dat je echt geen duur toestel hoeft te kopen om lekkere wafels te kunnen maken. Mjin toestel is ondertussen al zeker 8 jaar oud, koste toen ik het kocht 30 euro (bij Blokker geloof ik) en doet nog altijd uitstekend dienst. Heb je nu toch geen wafelijzer in huis? Dan kan je van dit deeg voor wafels met amandelmeel (of deze vegan wafels of deze havermoutwafels) ook altijd heerlijke pancakes maken.
Ingrediƫnten
- 130 g amandelmeel
- 60 ml melk
- 4 eieren
- 25 g sucralose kristalkorrel (ik nam Canderel)
- 1 tl vanille-extract
- 1/2de tl bakpoeder
Instructies
- Doe het amandelmeel met het bakpoeder en de sucralose (of andere suiker die je gebruikt) in een kom. Roer goed door met een garde om de ingrediƫnten gelijk te verdelen.
- Breek de eieren in het midden van de kom en mix ze goed onder de droge ingrediƫnten.
- Voeg dan de vanille en melk toe en meng goed door.
- Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet het op middelhoog. Gebruik een klein beetje bakboter of (kokos)olie om je ijzer in te vetten.
- Doe het deeg in het ijzer (ongeveer 4 eetlepels voor het mijne) en bak de wafels goudbruin in ongeveer 3 minuten. De tijd kan lichtjes wijzigen afhankelijk van welk ijzer je gebruikt en de dikte van je wafels.
- Serveer meteen met vers fruit of wat yoghurt of bewaar ze voor later als snack. Invriezen kan ook!
Smakelijk!
Nog op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hallo! Ii ben op zoek naar wafels die ook nog lekket zijn wanneer ze afgekoeld zijn zodat ik ze kan meenemen als snack tussendoor… Blijven deze wafels zacht nadat ze afgekoeld zijn? Hoe bewaar ik ze best?
Hoi Sarah,
Als je de wafels graag als snack wil meenemen, zou ik persoonlijk eerder kiezen voor een havermoutwafel: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=havermoutwafels&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Deze smaken heerlijk zonder ze opnieuw te moeten opwarmen.
Hetzelfde voor deze vegan wafels: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=vegan+wafels&ie=UTF-8&oe=UTF-8
Vele groetjes en bakplezier!
Ellen
Zou je het amandelmeel ook kunnen vervangen door havermout?
Hoi Joke, Dan zou ik eerder mijn havermout wafels recept uitproberen! :)
https://www.kokerellen.be/havermoutwafels/
Hoi Ellen
Zou je het amandelmeel kunnen vervangen door tarwe? Notenallerie bij de bezoekers… ik voegde er wat vanillepoeder aan toe de laatste keer. Was erg lekker. Ook fijn dat het zo goed vult. Je hebt niet de behoefte om gelijk de hele stapel binnen te spelen.
Dankjewel he
Hi Barbara!
Dit is een receptje specifiek voor een glutenvrije wafels. Ik heb wel nog een aantal kei lekkere wafel recepten zonder noten, zoals deze vegan wafels: https://www.kokerellen.be/de-allerlekkerste-vegan-wafels/ en deze havermoutwafels: https://www.kokerellen.be/havermoutwafels/.
Groetjes,
Ellen
Omdat ik geen canderel in huis had, heb ik stevia gebruikt, maar dat geeft een wat bittere nasmaak, wat minder lekker is. Ik ga ze zeker opnieuw bakken (maar dan met canderel ?) want ze zijn heerlijk zacht en fijn van structuur!
Wauw, wat een succesreceptje! Supermakkelijk, geen ‘speciale’ ingrediĆ«nten, heerlijk luchtige wafels en bovendien zalig van smaak… Ook de kinderen zijn er dol op, alle wafels waren op voordat ze de kans kregen af te koelen ;)
Ik heb overigens Tagatesse gebruikt ipv sucralose.