Het Lief start morgen met een nieuwe job! Exciting, toch? Ik wens hem heel veel succes, maar jammer genoeg wordt het vanaf nu pendelen met de trein en zal er op de wekker elke dag een zes verschijnen.. Ugh! Om toch elk minuutje slaap nog extra te kunnen meepikken (wie herkent dit? zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben), zijn we al heel de week in de weer om een goede voorraad aan on-the-go ontbijtjes klaar te maken. Deze ontbijtkoeken kunnen dus natuurlijk niet ontbreken.
On-the-go ontbijt hoeft heus niet te betekenen dat je enkel een appel kan eten, of dat je ontbijtkoeken boordevol suiker onderweg naar binnen moet werken. Je ochtend kan best chill, lekker en gezond verlopen met de juiste voorbereidingen. Voor deze ontbijtkoeken heb je alvast in het weekend niet bijzonder veel tijd nodig en je kan ze perfect invriezen en dan ās ochtends eentje uithalen om onderweg of op je werk op te eten.
Deze koeken bevatten al het goede om tot aan de middag vol te zitten. Ik maak ze dan ook lekker groot, zodat je zeker wel verzadigd bent. Je kan er natuurlijk ook kleintjes van maken en als snack meenemen, ideaal omdat ze eigenlijk door de dag heen niet per se koel gehouden moeten worden. Ben je echt geen fan van banaan? Gebruik dan appelmoes. Of hou je niet van kokos, noten of gedroogde veenbessen? Kies dan voor wat lijnzaad, pitten (pompoenpitten bijvoorbeeld) of een rozijntje. Of laat gewoon de dingen weg die je niet lekker vindt. :)
Ingrediƫnten
- 250 g havermout
- 50 g kokosolie*
- 3 rijpe bananen
- 50 g noten
- 50 g cranberries
- 30 g kokosnoot schilfers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Prak de bananen en doe in een kom. Voeg 50 gram gesmolten kokosolie toe en meng goed.
- Doe alle andere ingrediƫnten bij in de kom en zet onder elkaar.
- Gebruik een koekvormpje of je handen om koekjes te vormen en leg ze op een bakplaat.
- Bak de koekjes goudbruin, zo’n 25 minuten in het midden van de oven.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos of vries ze in.
Ik maak dit gerecht jaarlijks met mijn leerlingen van het tweede middelbaar tijdens de lessen over voedzaam ontbijten. Ze zijn er zot van!
Ik maak dit gerecht jaarlijks met mijn leerlingen van het tweede middelbaar tijdens de lessen over voedzaam ontbijten. Ze zijn er zot van!
verrukkelijk! Ik had ze ingevroren en na het ontdooien lijken ze net iets krokanter, yummie!!
Dag Ellen,
ziet er lekker uit. Ik ga het dit weekend uitproberen.
Hoelang kan je de koekjes bewaren voordat ze slecht worden?
Ik zou zeggen 5 dagen! Wel in de koelkast bewaren. :)
misschien rare vraag, gebruik you havermout vlokken of rauwe havermout?
Wat bedoel je met rauwe havermout? Ik gebruik hier de hele vlokken voor (niet diegene die je voor havermoutpap gebruikt, die zijn nog iets fijner. Zou in principe ook wel gaan!)
Liefs,
Ellen