Als ik tijd heb om te ontbijten, kan ik daar enorm van genieten. Het is dan ook eigenlijk mijn favoriete maaltijd van de dag. Jammer genoeg hebben we gewoon niet altijd evenveel tijd nodig ’s ochtends en schiet ontbijten er soms over. Deze koekjes brengen dan raad! De perfecte mix tussen krokant en zacht, zoet en hartig & met een vulling van pure chocolade. Ideaal voor onderweg, in de auto of op het werk. Ook als snack.
Ook deze maand weer, sla ik de handen in elkaar met Jacques om jullie een nieuw & origineel chocoladerecept te brengen. Deze keer ging ik aan de slag met de 3×4 pure chocolade (70% cacao) tabletten. 5 kleine tabletjes van 12 stukjes chocolade. Gemakkelijk om aan portie controle te doen & om te verwerken in bijvoorbeeld je ontbijtje.
Deze koekjes bevatten alle het nodige om de ochtend goed te starten. We kiezen voor niet geraffineerde suiker zoals ahornsiroop, een gezonde dosis kokosolie, havermoutvlokken en een geprakte banaan of wat natuurlijke appelmoes. Ik had nog pecannoten in huis dus die mengde ik er ook nog onder. In het midden van elk koekje stak in een stukje pure chocolade en dit – overigens volledig plantaardig – ontbijt is klaar om on-the-go verorberd te worden.
Ingrediƫnten
- 225 g havermoutvlokken*
- 100 g kokosolie
- 100 g ahornsiroop**
- 1 geplette banaan/100g appelmoes
- 50 g pecannoten
- 12 stukjes pure chocolade
Instructies
- Laat de kokosolie smelten in de microgolfoven. Meng in een grote kom met de ahornsiroop, appelmoes/geplette banaan.
- Weeg 175g havermout af en maal in de keukenmachine tot meel. Voeg de gewone vlokken en het meel toe aan de vloeistoffen en meng goed.
- Breek de pecannoten in kleinere stukken met je handen en voeg toe aan het deeg.
- Zet het deeg voor 30 minuten in de vriezer of minstens 1 uur in de koelkast om wat uit te harden.
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Verdeel het deeg in 12 ronde balletjes & maak met je duim een gaatje in het midden. Leg het chocoladeblokje in het midden en vouw het deeg eromheen.
- Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 20 minuten.
- Laat (bijna volledig) afkoelen voor je ze verorbert.
**Honing of een andere vloeibare suikervervanger kan ook.
Smakelijk!
Mega lekker en simpel receptje Ć©n vegan, das drie dubbele punten! Ik had er alles voor in huis en het was heel gemakkelijk om te maken. Ik heb de 175g havermout dat je moet malen vervangen door 100g witte en 75g volkoren bloem en werkt perfect! Ideaal voor te mealpreppen voor tijdens de week, dus zeker een aanrader!
Enorm lekkere koekjes! Ideaal om als ontbijt of als tussendoortje te eten! Ik heb ze ’s avonds gemaakt zodat ik een kleine voorraad had om de week door te komen :). Heel simpel maar zo lekker! Ik ben fan :))
Fijn dat te horen Lotte!
Zou het zonder de kokosolie ook lukken? Of denk je dat er toch iets nodig is dan in de plaats zoals boter of olie?
Hi Lise,
Ik denk het wel! Ik zou het vervangen door 1 Ć twee extra porties banaan/appelmoes om het dezelfde textuur te geven. Ze zullen wel droger worden denk ik.
liefs, Ellen
Ik heb de koekjes vandaag gemaakt. Ze zijn heel lekker!
Ik heb speltmeel gebruikt.
Ik heb al veel receptjes van jouw site gemaakt en telkens zeer lekker.
Jouw courgettesoep met ricotta was ook een voltreffer dit weekend.
Ik kijk telkens uit naar jouw originele receptjes :-)
Oh Dank je wel Veerle! Wat lief! :) You make my day!