5 van 1 beoordeling

Ontbijtrepen met yoghurt en nectarine

Ontbijtrepen met yoghurt, de perfecte start voor je ochtend! Heb je ook vaak geen idee wat je ’s ochtends wil eten? Maak dan eens deze smeuĆÆge ontbijtrepen met yoghurt, nectarine en crumble om de dag goed te starten. Dankzij de drie laagjes hebben deze ontbijtrepen een interessante en afwisselende smaak en textuur, zo kan je lekker met je kopje koffie of thee de ochtend inklinken. En ondanks dat ze er uitzien als een stukje gebak, zullen ze je genoeg verzadiging geven om een voormiddag er tegen aan te gaan.

Deze repen bestaan uit drie lagen:

  • Een zachte bodem met havervlokken
  • Een laagje cheesecake op basis van yoghurt met nectarineschijfjes
  • Een krokante crumble topping bovenop
ontbijtrepen met nectarine

Snel en gemakkelijk ontbijtrepen maken

Deze repen met yoghurt zien er fancy uit, maar gelukkig zijn ze enorm gemakkelijk om te maken. Buiten twee komen en een bakblik (ik nam een vierkant blik van 22cm X 22cm) heb je niet veel nodig. Voor de bodem en de crumble gebruiken we het hetzelfde deeg. Het merendeel gebruiken we voor de bodem, die drukken we aan in ons bakblik. Het overige deeg verkruimelen we bovenop en zo krijgen we een krokante crumble na het bakken.

De yoghurt vulling zou niet makkelijker kunnen zijn. Ik neem de Belgische halfvolle yoghurt potjes van Inex. Deze yoghurt potjes zijn licht gesuikerd. Het is dus niet nodig om nog extra suiker toe te voegen aan onze cheesecakelaag (proef het deeg even!). We mengen de Inex yoghurt met wat maĆÆzena zodat onze repen mooi opstijven na het bakken en we ze goed kunnen snijden. Het kruimelige en de volle smaak van de bodem past perfect bij de lichtzure yoghurtvulling afgewerkt met zoete stukjes nectarine.

  • Ik noem deze repen wel ontbijtrepen, maar je kan ze even goed als dessertje of als tussendoortje eten!
  • Geen nectarines in huis of geen fan? Dit recept kan je ook met andere fruisoorten maken, zoals rood fruit, appels, peer of gebruik wat confituur in plaats van vers fruit.
  • Laat de repen volledig afkoelen voor je ze gaat snijden, anders vallen ze uit elkaar.
  • Maak deze repen glutenvrij door de bloem door een glutenvrije bakmix te vervangen.
  • Je kan spelen met de hoeveelheid appelmoes en boter. Wil je wat rijkere repen, vervang de appelmoes dan door evenveel gesmolten boter. Liever wat minder boter? Vervang dan door wat extra appelmoes.

Ontbijtrepen met yoghurt en nectarine

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
9 stukken

Ingrediƫnten

  • 125 g zelfrijzende (volkoren)bloem
  • 100 g havermoutvlokken
  • 70 g (riet)suiker of 1-1 suikervervanger
  • 50 g boter
  • 60 g ongezoete appelmoes
  • 1 theelepel Vanille extract

Vulling:

Instructies voor de ontbijtrepen

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  • Smelt de boter, doe deze samen met de appelmoes in een grote kom. Voeg de suiker en vanille toe en mix tot een glad geheel.
  • Voeg de zelfrijzende bloem en havermoutvlokken toe en meng tot een deeg.
  • Hou ongeveer 1/3de van het deeg apart en verdeel de rest over een ingevet vierkant bakblik met op de bodem een velletje bakpapier.
  • Meng in een kom de yoghurt, maĆÆzena en kristalsuiker tot een glad mengsel. Giet dat op de bodem in het bakblik (22cm X 22cm) en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Snij de nectarine in plakjes en verdeel bovenop. Verkruimel de rest van het deeg dat je apart hield bovenop in kleine brokjes.
  • Bak in de oven voor 30-40 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de yoghurtlaag niet meer vloeibaar is.
  • Laat de repen volledig afkoelen alvorens je ze aansnijdt. Bewaar in de koelkast.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Geniet van deze ontbijtrepen met yoghurt en nectarine!

Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@kokerellen) voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties. Heb je deze ontbijtrepen gemaakt? Laat dan een rating achter (druk op het aantal sterren) of schrijf onderaan deze pagina een korte review. Dat helpt mij enorm!

Liefs, Ellen X

ontbijtrepen met nectarine

Ben je nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Wat dacht je van:

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Inex. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

Nog goesting?

wentelteefjes uit de oven
Zoete ontbijt
00:35

Wentelteefjes in de oven

gezonde appelcake
Zoete hapjes
00:45

Gezonde appelcake

peperkoek
Zoete hapjes
01:05

Zelfgemaakte peperkoek

havermout mug cake
Zoete ontbijt
00:10

Havermout mug cake (suikervrij, 3 ingrediƫnten)

ricotta pannenkoeken
Ontbijt
00:25

Ricotta pannenkoeken met citroen en gemarineerde aardbe...

pumpkin spice granola
Zoete ontbijt
00:50

Kruidige granola zonder suiker met pumpkin spice met yo...

muffins met blauwe bessen
Hapjes
00:50

Muffins met blauwe bessen & yoghurt

ontbijtcake met rood fruit
Ontbijt
00:45

Ontbijtcake met zomerfruit