Feestelijk ontbijten is mijn favoriete hobby. Of toch een van mijn favoriete hobbies. ;) Deze ontbijtwafels toveren elk ontbijt in een mum van tijd om in een echte party. Ze zijn super eenvoudig om te maken – je kent me, dat is geen valse belofte – én je kan ze zowel combineren met zoete toppings als met hartige belegjes.
Ingrediënten voor deze ontbijtwafels
Om deze ontbijtwafels niet te zwaar te maken, kies ik er voor om geen vetstof aan het deeg toe te voegen. In de plaats daarvan gebruik ik Griekse yoghurt om de nodige smeuïgheid en luchtigheid aan het deeg te geven.
Voor de rest komen de klassieke wafelingrediënten voorbij: eieren, bloem, melk en wat vanille-extract om de wafels extra smaak te geven. Zoals je kan zien voeg ik geen suiker toe aan het deeg. Dit kan je wel doen als je de wafels liever uit het vuistje serveert, maar ik vind het niet nodig! Zeker omdat je zo zelf de keuze hebt hoe zoet je je wafels wil maken.
Voorbereiding en bewaren
Ik heb het deegje nog geen dag op voorhand klaargemaakt, omdat het zo simpel is om de ochtend zelf even snel alle ingrediënten in één kom te gooien. Wat je wel kan doen is je ingrediënten afwegen en klaarzetten, dat scheelt toch weer een paar minuutjes in de ochtend.
Ik maakte al een veelvoud van de ontbijtwafels (want 6 wafels zijn natuurlijk ZO opgegeten) en bak het deeg in één keer op. De wafels die over zijn laat ik eerst afkoelen (ik doe dat op een koelrekje) en bewaar ze dan luchtdicht in de koelkast. Zo blijven ze zeker nog drie dagen goed. Warm de even op in je broodrooster of in de oven (160 graden) om ze terug krokant te maken.
Wafels invriezen kan trouwens ook prima! Ik doe het al jaren. Zo handig voor een super snel ontbijt. Ik vries ze per portie (meestal per twee) in door ze in een luchtdicht zakje te bewaren (denk het type van Ikea) en dan haal ik ze gewoon uit en steek ik ze in de broodrooster. Ontbijtpret verzekerd!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 ml melk
- 100 gram zelfrijzende (volkoren) bloem
Instructies
- Breek de eieren en doe ze samen met de Griekse yoghurt en de vanille-extract in een kom en meng met een garde tot een glad geheel.
- Voeg dan de zelfrijzende bloem toe en meng tot de bloem net opgenomen is. Voeg dan langzaam de melk toe tot een dik lopend mengsel. Laat het deegje zo'n tien minuten rusten.
- Verwarm je wafelijzer voor en bak de wafels in het wafelijzer voor zo'n 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Check bij de eerste wafels dat ze helemaal goed doorbakken zijn.
- Serveer ze meteen met vers fruit en wat extra yoghurt.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Cool