Sinds de lockdown probeer ik heel bewust meer van de kleine dingen te genieten. Een mooie bloem die uitkomt, een uurtje wakker worden voor Anna (de beste me-time!) of heerlijk samen ontbijten. Dat kan natuurlijk met van alles zijn, maar als ik extra mijn best wil doen maak ik pannenkoeken! Want zeg nu zelf, wie is er niet dol op pannenkoeken? Tegenwoordig kwamen deze pannenkoeken met Griekse Yoghurt regelmatig op tafel, dus ik wil het recept graag met jullie delen.
Geef mij maar een fluffy pannenkoek. Ik hou er meer van dan de klassieke crĆŖpe om het zo maar te zeggen. Die luchtigheid kan je op verschillende manieren bekomen. Door zelfrijzend bakmeel te gebruiken of bijvoorbeeld je eiwitten op te kloppen. Dat laatste vind ik zelf een beetje te veel werk om met je slaapkop al een kleine workout te gaan doen. Maar door de yoghurt en een mini snuifje extra bakpoeder aan het deeg toe te voegen krijg je deze pannenkoeken met Griekse yoghurt ook hĆ©Ć©rlijk luchtig.
Welke toppings verkies jij? Ik hou het graag simpel: wat extra yoghurt, blauwe bessen en een scheutje ahornsiroop. Ons Anna zou garantie: bruine suiker (of ‘saus’ aka ahornsiroop) zeggen, Michiel eet zijn fruit liefst naast zijn pannenkoek, maar wel met een klontje boter dat bovenop langzaam wegsmelt. Deze pannenkoeken met Griekse yoghurt zijn de perfecte basis voor elke topping. Je zou ze zelfs hartig kunnen maken met wat gemalen kaas, avocado of een eitje. Keuze genoeg dus! ;)
Ingrediƫnten
- 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem*
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 2 eieren
- 200 ml melk
Optionele toevoegingen
- 1 theelepel vanille extract
- Een snuifje kaneel
- 1 theelepel citroenrasp
- 1/2 de theelepel bakpoeder**
Instructies
- Werkwijze:
- Meng de yoghurt met de eieren in een kom tot een egale massa. Voeg de melk toe en meng goed.
- Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng voorzichtig tot een egaal deel. (wil je extra toevoegingen, dan kan je dat nu toevoegen)
- Verwarm een pannenkoekenpan op laag vuur. Spray met wat bakspray of wat boter.
- Bak de pannenkoekjes, ongeveer 2 eetlepels deeg per keer, voor 3 minuten aan de ene kant en nog een minuutje aan de andere kant.
- Serveer met je favoriete toppings.
Eet smakelijk! x Ellen
Nog op zoek naar andere pannenkoek-recepten? Probeer deze heerlijke haverpannenkoeken, fluffy American pancakes, of deze luchtige wortelpannenkoeken.
Top recept
Al heel veel recepten uitgeprobeerd om fluffy pancakes te maken, maar deze zijn de lekkerste (en de makkelijkste!)! Zeker eens proberen!!!!!!!!
Wij doen er ook de aanbevolen tips bij, bedankt Ellen, voor dit heerlijke recept!
Zo makkelijk zo lekker! Ik zocht al geruime tijd een recept om fluffy smeuĆÆge pannenkoekjes te maken, Dit recept bekoort mijn hele vriendenkring incluis hun kindjes, Toppertje!
Wij bakken ze in kokosolie, en gebruikten havermelk,
Helemaal fan van Kokerellen! ??ā???ā?
Super lekker: heel licht en fluffy! Bewaarden ook goed
Met dit recept is het me eindelijk gelukt om mijn pannenkoeken ook Ć©cht fluffy te maken, heerlijk! (Extra tip voor nog meer ‘fluffyness’: het eiwit apart stijfkloppen.)