Sinds de lockdown probeer ik heel bewust meer van de kleine dingen te genieten. Een mooie bloem die uitkomt, een uurtje wakker worden voor Anna (de beste me-time!) of heerlijk samen ontbijten. Dat kan natuurlijk met van alles zijn, maar als ik extra mijn best wil doen maak ik pannenkoeken! Want zeg nu zelf, wie is er niet dol op pannenkoeken? Tegenwoordig kwamen deze pannenkoeken met Griekse Yoghurt regelmatig op tafel, dus ik wil het recept graag met jullie delen.
Geef mij maar een fluffy pannenkoek. Ik hou er meer van dan de klassieke crĆŖpe om het zo maar te zeggen. Die luchtigheid kan je op verschillende manieren bekomen. Door zelfrijzend bakmeel te gebruiken of bijvoorbeeld je eiwitten op te kloppen. Dat laatste vind ik zelf een beetje te veel werk om met je slaapkop al een kleine workout te gaan doen. Maar door de yoghurt en een mini snuifje extra bakpoeder aan het deeg toe te voegen krijg je deze pannenkoeken met Griekse yoghurt ook hĆ©Ć©rlijk luchtig.
Welke toppings verkies jij? Ik hou het graag simpel: wat extra yoghurt, blauwe bessen en een scheutje ahornsiroop. Ons Anna zou garantie: bruine suiker (of ‘saus’ aka ahornsiroop) zeggen, Michiel eet zijn fruit liefst naast zijn pannenkoek, maar wel met een klontje boter dat bovenop langzaam wegsmelt. Deze pannenkoeken met Griekse yoghurt zijn de perfecte basis voor elke topping. Je zou ze zelfs hartig kunnen maken met wat gemalen kaas, avocado of een eitje. Keuze genoeg dus! ;)
Ingrediƫnten
- 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem*
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 2 eieren
- 200 ml melk
Optionele toevoegingen
- 1 theelepel vanille extract
- Een snuifje kaneel
- 1 theelepel citroenrasp
- 1/2 de theelepel bakpoeder**
Instructies
- Werkwijze:
- Meng de yoghurt met de eieren in een kom tot een egale massa. Voeg de melk toe en meng goed.
- Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng voorzichtig tot een egaal deel. (wil je extra toevoegingen, dan kan je dat nu toevoegen)
- Verwarm een pannenkoekenpan op laag vuur. Spray met wat bakspray of wat boter.
- Bak de pannenkoekjes, ongeveer 2 eetlepels deeg per keer, voor 3 minuten aan de ene kant en nog een minuutje aan de andere kant.
- Serveer met je favoriete toppings.
Eet smakelijk! x Ellen
Nog op zoek naar andere pannenkoek-recepten? Probeer deze heerlijke haverpannenkoeken, fluffy American pancakes, of deze luchtige wortelpannenkoeken.
Kan dit recept ook met volkoren bloem gemaakt worden of is zelfrijzende bloem echt een must?
Hoi Silke,
Je kan zeker een deel vervangen (ga je weinig smaakverschil hebben) en wat extra bakpoeder toevoegen.
Volledige vervanging gaat wel een specifieke andere smaak geven, maar is het proberen waard. :)
Groetjes,
Ellen
Top receptje! Super lekker!
Wat zouden de macroās zijn?
Dank je
Geeeen idee :)
Hey Ellen! Ik ken je via Instagram en heb net dit receptje uitgeprobeerd! Heel eenvoudig, snel en lekker! Bedankt hiervoor! Groetjes, Anouk
Mijn man heeft gisteren de pannenkoeken gebakken. Nu moet je weten dat hij een leek is in alles wat met bakken te maken heeft :-).
Maar deze zijn perfect gelukt en superlekker! Ook onze 20-maanden-dochter heeft ze goedgekeurd!
Ik heb ze wel in de diepvries gestoken om steeds een knabbeltje te hebben voor de dochter.
Top recept!
Super!! :)
Top recept! Snel klaar en super fluffy pannenkoekjes!
Eenvoudig recept, super lekker! Pannenkoeken maar toch weer anders. Ik heb de Griekse yoghurt vervangen door Ricotta, ook heel lekker.