Deze pasta, jongens toch, waar zelfs te beginnen. Als jullie me op Instagram volgen, dan zullen jullie vast al gezien hebben dat ik begin deze maand in Rome verbleef voor een weekend dankzij het pastamerk Barilla. Zo heerlijk die zon, de mooie gebouwen (en mensen), maar vooral het aller-aller-lekkerste eten. Om me nog even terug in Italiƫ te wagen, maakte ik deze pasta alla forno, wat eigenlijk pasta in de oven wil zeggen.
Maar laten we, voor we naar het recept gaan, het even hebben over pasta. Oh boy pasta! Het blijft nog Ć©Ć©n van mijn grote favorieten. En in de Mediterraanse keuken zoals in ItaliĆ« gaat er geen dag voorbij zonder een pastagerechtje gegeten te hebben. Balans is daarbij dan ook key. Zij kiezen voor pasta (als koolhydraat en ook een uitstekende vorm van energie voor de dag) als voorgerecht en meestal een goede portie proteĆÆne als hoofdgerecht om de perfect afgeronde maaltijd te krijgen.
Daarom heb ik dan ook geprobeerd om dit receptje naar Italiaanse normen te maken, maar natuurlijk met een Kokerellen twist! Wat had je gedacht. Ik koos voor de Barilla penne die groefjes heeft zodat de saus extra goed blijft kleven rondom, wist je dat? Samen met je favoriete tomatensaus, een heleboel reuze gehaktballen, spinazie en een goede hoeveelheid mozzarella op de bovenkant, krijg je een waar avondfeestje op je bord! Serveer eventueel met een side salad van rucola, tomaat en balsamico om je helemaal in Italiƫ te wanen.
Ingrediƫnten
- 350 g penne
- 1 kg tomatensaus
- 500 g kippengehakt
- 200 g babyspinazie
- 100 g kerstomaatjes
- 2 bollen mozarella
- 1 el gedroogde/verse tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Meng het kippengehakt met de tijm en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal. Ik gebruik een ijsschep om zo allemaal dezelfde grootte te krijgen.
- Zet ondertussen water op voor de pasta en kook in ruim water voor het aangewezen aantal minuten – 1 minuut (al dente).
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn rondom (ze garen altijd nog verder in de oven).
- Giet de pasta af en doe in een grote ovenschaal om zo wat te kunnen afkoelen (houdt niet onder koud water!). Doe er eventueel wat olijfolie over om het minder te laten plakken.*
- Meng er de spinazie, de gehalveerde kerstomaatjes, tomatensaus en gehaktballetjes doorheen.
- Bedek de bovenkant met schijfjes mozarella en zet in de oven voor 25 minuten tot goudbruin.
Smakelijk!
Zijn jullie ook zo fan van pasta? Vergeet dan zeker niet mee te doen aan de winactie die nu loopt op de mijn Instagrampagina! Je kan er een fantastische reis naar Italiƫ mee winnen!
Gisteren gemaakt. Groot succes. Alleen te weinig balletjes volgens kinderen ?
Dit maakte ik lang geleden al eens: MEGALEKKER!! Maar beetje vergeten… Dankzij je berichtje op Instagram weer helemaal ontdekt en staat vanavond op het menu! ;) Bedankt, Ellen, voor alle inspiratie!!
Welke tomaten saus is het beste? Kan ik tomatensaus van miracoli gebruiken?
Groetjes ?
Je kan elke tomatensaus gebruiken die je maar lekker vindt! :)
Groetjes,
Ellen
Pieter heeft dit deze week gemaakt voor ons en het was kei lekker! Gemakkelijk voor van te voren te maken en avond zelf gewoon mozzarella erop en in de oven.
MMM, en super slim! :)
Ziet er heerlijk uit! Werk je al met een afgewerkte saus? Of volstaat het de tomantensaus ‘rauw’ mee in de over te doen en er vanuit te gaan dat de 25min gaartijd wel voldoende zal zijn?
Hoi Ruben! Ik werk met een tomatensaus gewoon uit de winkel, ik neem er eentje van het huismerk van de AH die geen suiker heeft. Gebruik dus gewoon eentje die jij lekker vindt, als die zelfgemaakt is des te beter natuurlijk. ;)