Deze pasta, jongens toch, waar zelfs te beginnen. Als jullie me op Instagram volgen, dan zullen jullie vast al gezien hebben dat ik begin deze maand in Rome verbleef voor een weekend dankzij het pastamerk Barilla. Zo heerlijk die zon, de mooie gebouwen (en mensen), maar vooral het aller-aller-lekkerste eten. Om me nog even terug in Italiƫ te wagen, maakte ik deze pasta alla forno, wat eigenlijk pasta in de oven wil zeggen.
Maar laten we, voor we naar het recept gaan, het even hebben over pasta. Oh boy pasta! Het blijft nog Ć©Ć©n van mijn grote favorieten. En in de Mediterraanse keuken zoals in ItaliĆ« gaat er geen dag voorbij zonder een pastagerechtje gegeten te hebben. Balans is daarbij dan ook key. Zij kiezen voor pasta (als koolhydraat en ook een uitstekende vorm van energie voor de dag) als voorgerecht en meestal een goede portie proteĆÆne als hoofdgerecht om de perfect afgeronde maaltijd te krijgen.
Daarom heb ik dan ook geprobeerd om dit receptje naar Italiaanse normen te maken, maar natuurlijk met een Kokerellen twist! Wat had je gedacht. Ik koos voor de Barilla penne die groefjes heeft zodat de saus extra goed blijft kleven rondom, wist je dat? Samen met je favoriete tomatensaus, een heleboel reuze gehaktballen, spinazie en een goede hoeveelheid mozzarella op de bovenkant, krijg je een waar avondfeestje op je bord! Serveer eventueel met een side salad van rucola, tomaat en balsamico om je helemaal in Italiƫ te wanen.
Ingrediƫnten
- 350 g penne
- 1 kg tomatensaus
- 500 g kippengehakt
- 200 g babyspinazie
- 100 g kerstomaatjes
- 2 bollen mozarella
- 1 el gedroogde/verse tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Meng het kippengehakt met de tijm en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal. Ik gebruik een ijsschep om zo allemaal dezelfde grootte te krijgen.
- Zet ondertussen water op voor de pasta en kook in ruim water voor het aangewezen aantal minuten – 1 minuut (al dente).
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn rondom (ze garen altijd nog verder in de oven).
- Giet de pasta af en doe in een grote ovenschaal om zo wat te kunnen afkoelen (houdt niet onder koud water!). Doe er eventueel wat olijfolie over om het minder te laten plakken.*
- Meng er de spinazie, de gehalveerde kerstomaatjes, tomatensaus en gehaktballetjes doorheen.
- Bedek de bovenkant met schijfjes mozarella en zet in de oven voor 25 minuten tot goudbruin.
Smakelijk!
Zijn jullie ook zo fan van pasta? Vergeet dan zeker niet mee te doen aan de winactie die nu loopt op de mijn Instagrampagina! Je kan er een fantastische reis naar Italiƫ mee winnen!
Nieuw lievelingsgerechtje van mijn zoon en mezelf!š
Heel makkelijk klaar te maken en meteen extra porties voor in de vriezer! Plus echt heel lekker, driedubbele win! šš»
Super lekker receptje en ook ideaal om op voorhand te maken als je bezoek hebt. Al meerdere keren gemaakt en valt altijd in de smaak.
Super quick, easy en overheerlijk!