Heb je echt geen zin om te koken? Dan is deze pasta boursin met zalm jouw redding! In zo’n geval zijn super snelle pasta’s echt mijn go-to gerechtjes om toch iets smakelijks op tafel te kunnen toveren. Deze pasta Boursin en zalm heeft slechts een handvol ingrediënten, is lekker creamy, zit boordevol smaak en dat in maximaal 20 minuutjes.
Pasta Boursin met zalm in een handomdraai
Ik kies voor deze pasta Boursin Cuisine light, maar je kan natuurlijk eender welke kruidenkaas gebruiken die je lekker vindt. Boursin heeft nog heel veel verschillende andere smaken, maar aangezien dit helemaal geen advertentie is voor Boursin kan je gerust andere merken uitproberen. De light versie vind ik persoonlijk gewoon erg lekker en net dat tikje minder zwaar dan de gewone variant.
Deze pasta boursin met zalm heeft een romige saus. Ik vind dat lange pasta, zoal linguine, fettuccine, tagliatelle of pappardelle, hier het allerlekkerst bij past. Ga voor een volkoren variant als je dat wenst.
Ook voor de toevoegingen kan je zoveel uitwisselen als je wil, maar een klassieke combinatie van gerookte zalm, kruidenkaas en kerstomaatjes kan er bij mij altijd wel in! Kijk vooral wat je nog in de ijskast hebt liggen, volgens mij smaakt bijna alles hier lekker bij. En heb je niets in huis? Haal dan een paar gemakkelijk te snijden groenten, of zelfs een voorgesneden kant-en-klare pasta groentenmix uit de supermarkt zou hier prima werken! Het doel is om snel een fantastisch lekkere pasta op tafel te kunnen toveren.
Pasta Boursin met zalm in minder dan 25 minuten
Dit gerecht is zo simpel en snel, ik vind het bijna overbodig om het recept uit te schrijven. Mijn favoriete stap van het gerecht? De gerookte zalm mengen onder de warme pasta. Ik heb een haat/liefde verhouding met gerookte zalm, soms eet ik het graag maar even vaak niet. Maar de smaak van gerookte zalm komt ook perfect tot zijn recht als hij gegaard wordt. Door de zalm onder je warme pasta te mengen garen de fijngesneden stukjes meteen en krijg je een ware smaakbom maar toch de meer klassieke gebakken zalm textuur. Ideaal dus als je eten maakt voor iemand die geen rauwe vis mag eten, als je zwanger bent bijvoorbeeld.
- Deze pasta boursin met zalm smaakt het allerlekkerst wanneer hij net is klaargemaakt. Wil je toch zaken voorbereiden? Snij dan je zalmfilet al in reepjes en je paprika’s in fijne blokjes en je kerstomaatjes doormidden. Zo hoeft je enkel nog je pasta te koken en je groenten te snijden tijdens de kooktijd van de pasta.
- Geen paprika of tomaten fan? Geen probleem. Kies seizoensgroenten a volonté voor dit recept. Ga in de zomer voor courgette, in het najaar voor pompoen en in de winter voor worteltjes of boerenkool.
- Geen fan van vis? Maak deze pasta met boursin dan met kipblokjes of een stukje worst.
- Dit is een basisrecept. Wil je het gerecht nog iets meer diepgang geven, voeg dan bij de groenten nog een fijngesneden uitje en 1 of 2 teentjes look toe.
- Om dit recept glutenvrij te maken, vervang de pasta door een glutenvrije variant.
- Om deze pasta met boursin en zalm lactosevrij te maken, kan je een plantaardige kruidenkaas gebruiken aangelengd met plantaardige room.
- Heb je restjes? Warm de pasta de volgende dag dan traag weer op en voeg eventueel een scheutje room of melk toe om de saus romig te maken.
- Dit gerecht is niet geschikt om in te vriezen.
Ingrediënten
- 350 g (volkoren) pasta
- 1 pot Boursin Cuisine ik gebruikte Fijne Kruiden & Look Light
- 200 g gerookte zalmfilet
- 250 g kerstomaatjes
- 2 paprika’s
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- een handjevol basilicum optioneel
Instructies voor de pasta boursin met zalm
- Breng een pot water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 1 min minder dan op de verpakking staat. Hou een kopje van het kookvocht bij tijdens het afgieten!
- Snij de kerstomaatjes en paprika's in hapklare stukken. Snij de zalm in dunne reepjes.
- Bak de paprika’s in een pan met wat olijfolie gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak dan de tomaatjes nog 1 minuutje mee.
- Doe de pasta na afgieten terug in de pot en voeg alle groenten uit de pan toe. Voeg ook de Boursin, de zalm, het kopje pastawater en de parmezaanse kaas toe.
- Zet het geheel onder elkaar op laag vuur.
- Kruid bij met peper & zout indien nodig. Scheur tot slot de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze vlak voor serveren toe.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Waarom zo veel mensen een hoeveelheid kookwater van pasta gebruiken is mij een raadsel ! Dat zit vol zetmeel en heeft helemaal geen smaak. Alleen goed om weg te gieten.
Dag Monique,
Wat een vreemde opmerking! Er zit inderdaad geen smaak in het water (buiten zout natuurlijk), maar door het zetmeel zorgt het pastawater ervoor dat de saus extra goed rond de pasta blijft zitten. Het heeft dus zeker een meerwaarde. Uiteraard is dit geen must, doe daarmee wat je wil. ;)
Trouwens: wist je dat je planten ook super lekker gaan op pastawater? Laat het afkoelen en geef ze te drinken. Beter dan gewoon weg te gieten!
Veel groetjes,
Ellen
Hoe zit het md zalm?
Dag Annelien,
Ik begrijp je vraag niet helemaal? De zalm gaat samen met de Boursin op het einde bij de pasta.
Groetjes,
Ellen
Lekker en makkelijk recept- ik heb de paprika en tomaatjes gegrild in de oven met look en olijfolie en daarna onder de saus gedaan.
Mmm klinkt heerlijk!
Ook zo gemakkelijk en lekker, bedankt!
Dat is héél graag gedaan! :)
Oh lekker! Doet me denken aan pasta die ik vroeger vaak maakte met maredsous kaas met hamsmaak :D Daar dan wat light-room bij en hamblokjes en klaar was de maaltijd.
mmmm klinkt ook goed! :)