4.39 van 39 beoordelingen

Pasta Boursin met zalm met 6 ingrediënten

Heb je echt geen zin om te koken? Dan is deze pasta boursin met zalm jouw redding! In zo’n geval zijn super snelle pasta’s echt mijn go-to gerechtjes om toch iets smakelijks op tafel te kunnen toveren. Deze pasta Boursin en zalm heeft slechts een handvol ingrediënten, is lekker creamy, zit boordevol smaak en dat in maximaal 20 minuutjes.

Pasta Boursin met zalm in een handomdraai

Ik kies voor deze pasta Boursin Cuisine light, maar je kan natuurlijk eender welke kruidenkaas gebruiken die je lekker vindt. Boursin heeft nog heel veel verschillende andere smaken, maar aangezien dit helemaal geen advertentie is voor Boursin kan je gerust andere merken uitproberen. De light versie vind ik persoonlijk gewoon erg lekker en net dat tikje minder zwaar dan de gewone variant.

Deze pasta boursin met zalm heeft een romige saus. Ik vind dat lange pasta, zoal linguine, fettuccine, tagliatelle of pappardelle, hier het allerlekkerst bij past. Ga voor een volkoren variant als je dat wenst.

Ook voor de toevoegingen kan je zoveel uitwisselen als je wil, maar een klassieke combinatie van gerookte zalm, kruidenkaas en kerstomaatjes kan er bij mij altijd wel in! Kijk vooral wat je nog in de ijskast hebt liggen, volgens mij smaakt bijna alles hier lekker bij. En heb je niets in huis? Haal dan een paar gemakkelijk te snijden groenten, of zelfs een voorgesneden kant-en-klare pasta groentenmix uit de supermarkt zou hier prima werken! Het doel is om snel een fantastisch lekkere pasta op tafel te kunnen toveren.

pasta boursin met zalm

Pasta Boursin met zalm in minder dan 25 minuten

Dit gerecht is zo simpel en snel, ik vind het bijna overbodig om het recept uit te schrijven. Mijn favoriete stap van het gerecht? De gerookte zalm mengen onder de warme pasta. Ik heb een haat/liefde verhouding met gerookte zalm, soms eet ik het graag maar even vaak niet. Maar de smaak van gerookte zalm komt ook perfect tot zijn recht als hij gegaard wordt. Door de zalm onder je warme pasta te mengen garen de fijngesneden stukjes meteen en krijg je een ware smaakbom maar toch de meer klassieke gebakken zalm textuur. Ideaal dus als je eten maakt voor iemand die geen rauwe vis mag eten, als je zwanger bent bijvoorbeeld.

  • Deze pasta boursin met zalm smaakt het allerlekkerst wanneer hij net is klaargemaakt. Wil je toch zaken voorbereiden? Snij dan je zalmfilet al in reepjes en je paprika’s in fijne blokjes en je kerstomaatjes doormidden. Zo hoeft je enkel nog je pasta te koken en je groenten te snijden tijdens de kooktijd van de pasta.
  • Geen paprika of tomaten fan? Geen probleem. Kies seizoensgroenten a volonté voor dit recept. Ga in de zomer voor courgette, in het najaar voor pompoen en in de winter voor worteltjes of boerenkool.
  • Geen fan van vis? Maak deze pasta met boursin dan met kipblokjes of een stukje worst.
  • Dit is een basisrecept. Wil je het gerecht nog iets meer diepgang geven, voeg dan bij de groenten nog een fijngesneden uitje en 1 of 2 teentjes look toe.
  • Om dit recept glutenvrij te maken, vervang de pasta door een glutenvrije variant.
  • Om deze pasta met boursin en zalm lactosevrij te maken, kan je een plantaardige kruidenkaas gebruiken aangelengd met plantaardige room.
  • Heb je restjes? Warm de pasta de volgende dag dan traag weer op en voeg eventueel een scheutje room of melk toe om de saus romig te maken.
  • Dit gerecht is niet geschikt om in te vriezen.

Pasta Boursin met zalm

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.39 van 39 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 350 g (volkoren) pasta
  • 1 pot Boursin Cuisine ik gebruikte Fijne Kruiden & Look Light
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 paprika’s
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • een handjevol basilicum optioneel

Instructies voor de pasta boursin met zalm

  • Breng een pot water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 1 min minder dan op de verpakking staat. Hou een kopje van het kookvocht bij tijdens het afgieten!
  • Snij de kerstomaatjes en paprika's in hapklare stukken. Snij de zalm in dunne reepjes.
  • Bak de paprika’s in een pan met wat olijfolie gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak dan de tomaatjes nog 1 minuutje mee.
  • Doe de pasta na afgieten terug in de pot en voeg alle groenten uit de pan toe. Voeg ook de Boursin, de zalm, het kopje pastawater en de parmezaanse kaas toe.
  • Zet het geheel onder elkaar op laag vuur.
  • Kruid bij met peper & zout indien nodig. Scheur tot slot de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze vlak voor serveren toe.
Je kan altijd nog wat extra smaken toevoegen door wat look en ui te snijden en aan te stoven, maar aangezien ik al deze smaken al heb in de kruidenkaas, vind ik het eigenlijk niet nodig! En het scheelt heel wat tijd, getraan en gesnij. ;)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Pasta boursin met zalm

Nog goesting?

ovenschotel met zalm en prei
Vis
01:15

Romige ovenschotel met zalm en prei en wortelen

poke bowl met zalm
Vis
00:20

Snelle poke bowl met zalm

parelcouscous salade
Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm

zalm met geroosterde tomaten
Vis
00:25

Honing-mosterd zalm met geroosterde tomaatjes

scampi's in zoetzure saus
Vis
00:25

Scampi's in zoetzure saus met noedels

kabeljauw in de oven
Vis
00:35

Kabeljauw in de oven met mosterd roomsaus

gezond vispannetje
Vis
00:40

Gezond vispannetje met Mediterrane smaken

ovenschotel met zalm
Hoofdgerecht
00:45

Ovenschotel met zalm en broccoli, krieltjes, wortel en ...