Je hebt zo van die recepten die je eigenlijk ‘per toeval’ ontdekt. Deze pasta met broccoli is er zo eentje. Ik wilde eigenlijk dit recept maken maar had een paar ingrediĆ«nten niet meer op voorraad dus ging ik ze vervangen. Het resultaat? Een heerlijk nieuw receptje dat ik volgens mijn mama meteen op de blog moest zetten. ;) Ik luister altijd hĆ©!
Sowieso dat broccoli en zalm een match made in heaven zijn. Voeg daar nog pasta en kokosmelk aan toe en je hebt een waardig avondmaal! Ik maak de currysaus from scratch maar geloof me. Het is gemakkelijker dan het een uit een pakje maken. Ik voeg een appeltje toe voor een zoete toets en ook een theelepel kokosbloesemsuiker. Niet noodzakelijk maar brengt – naar mijn bescheiden mening – alle smaken wel goed samen in deze pasta met broccoli.
Welke pasta je gebruikt is natuurlijk volledig jouw eigen keuze, maar ik hou voor deze saus wel van een langere dikkere pasta zoals een tagliatelle of linguini. Die laatste is echt mijn ultieme favoriet. Door dit type pasta te gebruiken blijft te saus goed kleven. Maar uiteraard ga ik je niet tegenhouden als je nog graag die overgebleven macaroni of fussili wil opgebruiken.
Ik wil het ook nog even over de zalm hebben voor we naar het recept voor de pasta met broccoli overgaan. Ik testte het recept zowel met verse zalm als met de diepgevroren versie. Ik deed ze beide meteen in de pan met wat kokosolie en liet ze bakken langs beide kanten (goudbruin en niet te vroeg omdraaien!) om er dan op het einde een beetje ahornsiroop en sojasaus aan toe te voegen. HĆ©Ć©rlijk! En met diepgevrozen zalm smaakte het zeker zo goed.
Ingrediƫnten
- 260 g linguini
- 2 stronken broccoli of eventueel 1 broccoli en 1 courgette
- 1 appel
- 1 blik kokosmelk light of gewoon
- 2 el (goede) currykruiden
- 3 teentjes look optioneel
Voor de zalm
- 4 zalmfilets
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sojasaus
Instructies
- Breng water aan de kook voor de pasta.
- Snij ondertussen de broccoli in hapklare roosjes en als je look gebruikt, schil en plet met de pers.
- Bak de broccoli (en look) voor zo'n 3 minuten aan op middelhoog vuur in een beetje (kokos)olie in een pan met hoge zijden.
- Schil ondertussen de appel en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
- Voeg de stukjes appel samen met de currykruiden en bak 1-2 minuten mee. Roer regelmatig om.
- Voeg de pasta toe aan het pastawater en kook volgens de instructies. Giet af maar hou een kop pastawater aan de kant.
- Doe de kokosmelk bij de broccoli en vul het blik half met water en voeg dit ook toe. Roer goed en breng aan de kook. Kruid af met peper en zout en eventueel een theelepeltje suiker of zoetstof.
- Voeg de pasta toe aan de saus en voeg eventueel nog wat pastawater toe om de saus niet te droog te maken. Voeg de zalm toe, schep nog Ć©Ć©n keer om en serveer meteen.
Voor de zalm
- Doe wat (kokos)olie in een pan en bak de zalm goudbruin langs beide kanten. Zet het vuur bij de diepgevoren zalm op middellaag, bij de verse op middelhoog. Uiteindelijk gaan we de zalm toch uit elkaar halen met 2 vorken dus je kan gerust even in de zalm snijden om te kijken of alles gaar is.
- Draai het vuur uit en voeg de sojasaus en ahornsiroop toe. Haal de zalm met twee vorken uit elkaar en verdeel de marinade gelijkmatig over de zalm in de pan.
Smakelijk!
Super lekker receptje en heel eenvoudig om te maken. Ik gebruikte agavesiroop, aangezien ik geen ahornsiroop in huis had. Wat een top combinatie. Zeker een aanrader!