Hoog tijd voor een nieuw eenpanspasta recept! Deze pasta met broccoli en boursin staat in 20 minuten op tafel, is heerlijk kruidig én romig en vraagt maar om 1 pan. De combinatie van broccoli en boursin is werkelijk goddelijk en dankzij de diepvriesspinazie met room creëert het de perfecte smeuïge saus voor dit simpel maaltje. Dan rest er je enkel nog om te genieten en slechts één enkele pan af te wassen. Snel die beentje omhoog dus na deze pasta met broccoli. :)
Tips om deze pasta met broccoli op zijn best klaar te maken
- Snij je broccoli roosjes niet te klein, anders worden ze overgaar tijdens het koken.
- Als je geen diepvriesspinazie in huis hebt voor deze pasta met broccoli, kan je uiteraard ook verse spinazie gebruiken. Snij in grove stukken en voeg toe samen met de Boursin. Gebruik eventueel een extra scheutje melk of room om met de saus de juiste consistentie te bekomen.
- Maak dit recept lactosevrij door een lactosevrije of plantaardige kruidenkaas te gebruiken.
- Maak dit recept glutenvrij door de pasta door een glutenvrije pasta te vervangen. Check wel of je gehakt geen paneermeel of ander gluten product bevat.
- Wil je nog meer smaak toevoegen aan deze pasta met broccoil? Voeg dan nog een fijngesneden uitje en een teentje look toe aan het gehakt.
- Vervang het gemengd gehakt gerust door gehaktballetjes of kipgehakt.
- Wil je een vegetarische versie? Kies dan voor vegetarisch gehakt dat je ook opbakt of voor linzen die je met de Boursin onder de pasta mengt.
Ingrediënten
- 350 gram gemengd gehakt
- 1 grote broccoli
- 1 bouillonblokje
- 360 gram penne pasta
- 1 liter kokend water
- 80 gram Boursin
- 200 gram diepvriesspinazie met room
Optionele toevoegingen
- een handjevol Parmezaanse kaas
- een handjevol geroosterde pijnboompitten
- extra verse kruiden
Instructies
- Neem een grote pan met hoge zijden en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het gehakt goudbruin, het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
- Snij ondertussen de broccoli in roosjes.
- Voeg de roosjes toe aan het gehakt en laat 1 minuutje mee aanstoven.
- Voeg dan de pasta, het bouillonblokje en het kokend water toe.
- Draai het vuur laag en laat de pasta sudderen. Schep regelmatig om om kleven te voorkomen.
- is de pasta beetgaar en het water bijna allemaal opgenomen? Voeg dan de spinazie en de Boursin toe. Laat het vuur erg laag staan en roer voorzichtig om tot de boursin een sausje bindt met het pastawater. Kruid met peper en zout.
- Serveer meteen, eventueel met extra Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en wat extra verse kruiden.
Geniet van dit eenpans pasta met broccoli recept!
Nieuwsgierig naar meer heerlijke recepten? Verken ons uitgebreide assortiment aan eenpansrecepten op Kokerellen.be voor meer culinaire inspiratie. Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@kokerellen) voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties.
Smakelijk! X Ellen
Makkelijk en snel klaar, en superlekker! 😋
Heel lekker en makkelijk!
We loved it!!
Heel gemakkelijk & super lekker gerecht :).
Bedankt voor je reactie!
Bij ons nam de pasta het water niet op waardoor het zeer waterig was. Wat zouden we mis gedaan hebben?
De smaak zat wel goed!
Hoi Marie,
Heb je een speciale soort pasta gebruikt? Of was het gewone tarwe pasta?
Heb je de porties aangepast? Want de hoeveelheid water in de beschrijving past niet automatisch mee aan, kan het daar aan liggen?
Groetjes,
Ellen
Hoi Ellen
We gebruikten of gewone pasta of volkoren pasta (dat weet ik niet meer zeker..)
We pasten het recept inderdaad aan naar 2 personen, maar ik vermoed dat mijn vriend wel gewoon alles :2 heeft gedaan, dus ook het water.
Heb je toevallig nog andere tips?
Groetjes
Hoi Marie,
Naar wat voor tips ben je op zoek? Was het niet romig genoeg? :)
Groetjes,
Ellen
kan ik dit maken om dag erna op t warmen ?
Hoi Hedwig,
Ik vind een eenpansgerecht persoonlijk het lekkerst de dag zelf. Je kan eventueel de saus wat aanlengen met melk/room de volgende dag maar zorg dan zeker dat de groentjes en pasta niet te ver gegaard zijn. Anders wordt het allemaal wat te plat.
Groetjes,
Ellen