Pasta met ricotta en groene groenten. Dit was een van de allereerste recepten (durf ik zeggen het eerste?!) op Kokerellen. Hoog tijd dus voor een geĆ¼pdatet versie met nieuwe foto’s.
De eenvoudigste pasta’s zijn vaak de lekkerste. Na een lange dag werken of studeren, heeft niemand nog zin om uren achter het vuur te staan. Wil je toch iets lekker vers en boordevol groenten op tafel zetten? Dan is dit recept ideaal! Daarenboven kan je de restjes (als die er al zijn!) perfect meenemen voor de lunch de volgende dag.
Pasta met ricotta: maak er je eigen ding van
Hieronder vind je de volledig vegetarische versie, maar een stukje kip, tonijn of zalm erbij zou zeker en vast ook smaken. Deze pasta is klaar in minder dan 15 minuten, goedkoop en kan volledig aangepast worden aan de groenten die je lekker vindt. Lust je niet graag broccoli? Neem dan een andere groente, keuze genoeg. Denk maar aan erwtjes (diepgevrozen), verse spinazie, boerenkool, groene paprika, asperges, …
Ingrediƫnten
- 400 gram pasta penne macaroni, …
- 500 gram ricotta
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 600 gram groene groenten ik gebruikte deze keer snijbonen, courgette en broccoli
- verse basilicum optioneel
Instructies
- Zet een pot met kokend water op middelhoog vuur en kook de pasta volgens de verpakking.
- Snij de groene groenten in hapklare stukken.
- Zet een brede koekenpan op het vuur en bak de groenten aan in wat olijfolie. Begin met de groenten die het langst moeten garen en voeg nadien de rest toe. In mijn geval bak ik eerst de snijbonen en broccoli voor 3 minuten en voeg daarna de courgette toe en bak nog 3 minuten.
- Doe de ricotta in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Kruid het mengsel goed met peper en zout.
- Neem voor je de pasta afgiet een glas en vul dit met pastawater en meng alvast een half glas van dit water onder het ricottamengsel. Zet goed onder elkaar. Door het zetmeel dat de pasta heeft achtergelaten in het pastawater, zal de saus extra goed aan de pasta hechten.
- Giet de pasta af en doe terug in de pot.
- Voeg de groenten en het ricottamengsel toe en meng goed. Is de saus wat te dik, verdun deze dan met een beetje extra water. De saus moet goed aan de pasta kleven en mag niet te lopend Voeg naar wens gescheurde basilicumblaadjes toe. Nog wat extra Parmezaanse kaas kan ook nooit kwaad!
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Wat een handige tip met dat pastawater en de saus :) dat wist ik nog niet!
Super easy, super lekker! Zeker genoeg kruiden met peper en zout.
OVERHEERLIJK!! Ik heb het gemaakt met prei, snijbonen en kippenreepjes! Het perfecte gerecht als je ’s avonds niet zo veel tijd hebt om te koken.
Mmm! Ziet er super lekker uit! Nu al uw grootste fans!
XX P&K
Whiiiiiiiii !!