4.93 van 80 beoordelingen

Pasta met romige paprikasaus

Pasta met romige paprikasaus die in 20 minuten op tafel staat. Is het mogelijk? Jazeker! Ik laat je zien hoe je deze heerlijke kant-en-klare saus maakt waar je (in principe) niets voor hoeft te snijden. Fluweelzachte saus boordevol smaak, al dente pasta, krokante spekjes, frisse basilicum en een goeie dosis kaas. Meer heb je voor dit recept niet nodig. Geen fan van spekjes of liever veggie? Ik maakte dit gerecht ook al met scampi’s en compleet vegetarisch. In beide gevallen was het een dikke hit.

Pasta met romige paprikasaus, het geheim van een snelle saus

De saus voor deze pasta met romige paprikasaus maken we volledig in de blender klaar, dus er komt amper een mes aan te pas. Door een paar grote smaakmakers te combineren, krijg je een heerlijk rijk sausje dat je pasta ongelofelijk romig en smeuĆÆg maakt. Wat heb je nodig?

  • Geroosterde paprika’s (uit een bokaal)
  • Look
  • Mascarpone
  • Bouillonblokje

Geroosterde paprika’s zijn een super snelle hack om veel smaak te geven aan je gerecht. Heb je tijd, kan je gerust je eigen geroosterde paprika’s maken maar aangezien dit recept in minder dan een half uur op tafel moet staan gebruiken we de kant-en-klare versie. Heb je geen blender in huis? Gebruik dan een staafmixer om alles glad te pureren. We willen de saus zo zacht en smeuĆÆg mogelijk, dus snij/pers eventueel je look al fijn voor de ultieme romige saus.

Ik weet dat potjes mascarpone meestal 250 gram zijn, maar ik vond in dit recept dat 150 gram mascarpone voldoende was om die zalige zachte romige smaak te geven. Aangezien mascarpone een heerlijk rijkelijke kaas is, gebruik ik de overschot liever later in een ander recept. Maar voel je vrij om meteen de hele verpakking toe te voegen.

pasta met romige paprikasaus

Romige pasta, maar toch met wat crunch

Ik hou van smeuĆÆge pasta, maar ik hou van verschillende texturen. Daarom voeg ik ook altijd wat crunch toe aan mijn pasta’s. Bij deze pasta met romige paprikasaus geven de krokant gebakken spekjes ons niet alleen een zoute toets, maar ook heel wat beet. Gebruik je liever geen vlees of wil je nog wat extra textuur? Ik snij nog twee rode paprika’s (of je kan ui nemen) fijn en bak die mee met het spek. Als laatste voeg ik ook nog wat pijnboompitjes toe bij het serveren. De ultieme crunch combo is geboren. :)

Pasta met romige paprikasaus

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.93 van 80 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 360 gram korte pasta
  • 2 rode paprika's optioneel
  • 150 gram baconreepjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • grote handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten optioneel

Voor de snelle paprikasaus

  • 1 bokaal geroosterde paprika's ong. 450 gram (incl. vocht)
  • 2 tenen look
  • 1 (vlees)bouillonblokje
  • 150 gram mascarpone

Instructies

  • Gebruik je de verse rode paprika's? Snij deze dan in kleine blokjes. Bak samen met de spekjes gaar en krokant in een pan met hoge zijden.
  • Breng water aan de kook voor de pasta en voeg de pasta toe. Kook volgens de instructies op de verpakking en giet af. Hou een beetje pastawater bij.

Voor de snelle paprikasaus

  • Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Pel de look.
  • Doe de geroosterde paprika's samen met de look, het bouillonblokje, de mascarpone en 200ml kokend water (ik gebruik wat pastawater) en blend tot een gladde massa voor ongeveer 1 minuut. De saus zal redelijk lopend zijn.
  • Voeg de saus toe aan de krokant gebakken spekjes en laat 3-4 minuten inkoken tot een sausdikte. Giet de pasta af en voeg bij aan de pan (of voeg alles toe aan de pot van de pasta). Roer goed door. Is de saus wat te dik, voeg dan wat pastawater toe. Is de saus nog wat te lopend, laat dan nog even doorkoken. Meng er ook de Parmezaanse kaas onder. Kruid met peper naar smaak.
  • Serveer de pasta meteen, met veel verse basilicum en eventueel wat pijnboompitjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Eet smakelijk! X Ellen

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog op zoek naar meer avondrecepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

pasta met romige paprikasaus

Nog goesting?

pittige noedels met kip
Rijst
00:30

Pittige noedels met kip

oosterse gevulde courgette
Vlees
00:40

Oosterse gevulde courgette

parelcouscous salade
Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm

zoete aardappel schotel
Veggie
00:50

Mexicaanse zoete aardappel schotel

mexicaanse rijstschotel
Vlees
00:30

Mexicaanse rijstschotel

ovenschotel met gehaktballen
Vlees
00:50

Griekse ovenschotel met gehaktballen

parelcouscous met asperges
Hoofdgerecht
00:35

Warme parelcouscous met asperges, scampi's en halloumi

Risotto met kip en champignons
Herfst
00:35

Risotto met kip en champignons