Pasta met romige paprikasaus die in 20 minuten op tafel staat. Is het mogelijk? Jazeker! Ik laat je zien hoe je deze heerlijke kant-en-klare saus maakt waar je (in principe) niets voor hoeft te snijden. Fluweelzachte saus boordevol smaak, al dente pasta, krokante spekjes, frisse basilicum en een goeie dosis kaas. Meer heb je voor dit recept niet nodig. Geen fan van spekjes of liever veggie? Ik maakte dit gerecht ook al met scampi’s en compleet vegetarisch. In beide gevallen was het een dikke hit.
Pasta met romige paprikasaus, het geheim van een snelle saus
De saus voor deze pasta met romige paprikasaus maken we volledig in de blender klaar, dus er komt amper een mes aan te pas. Door een paar grote smaakmakers te combineren, krijg je een heerlijk rijk sausje dat je pasta ongelofelijk romig en smeuĆÆg maakt. Wat heb je nodig?
- Geroosterde paprika’s (uit een bokaal)
- Look
- Mascarpone
- Bouillonblokje
Geroosterde paprika’s zijn een super snelle hack om veel smaak te geven aan je gerecht. Heb je tijd, kan je gerust je eigen geroosterde paprika’s maken maar aangezien dit recept in minder dan een half uur op tafel moet staan gebruiken we de kant-en-klare versie. Heb je geen blender in huis? Gebruik dan een staafmixer om alles glad te pureren. We willen de saus zo zacht en smeuĆÆg mogelijk, dus snij/pers eventueel je look al fijn voor de ultieme romige saus.
Ik weet dat potjes mascarpone meestal 250 gram zijn, maar ik vond in dit recept dat 150 gram mascarpone voldoende was om die zalige zachte romige smaak te geven. Aangezien mascarpone een heerlijk rijkelijke kaas is, gebruik ik de overschot liever later in een ander recept. Maar voel je vrij om meteen de hele verpakking toe te voegen.
Romige pasta, maar toch met wat crunch
Ik hou van smeuĆÆge pasta, maar ik hou van verschillende texturen. Daarom voeg ik ook altijd wat crunch toe aan mijn pasta’s. Bij deze pasta met romige paprikasaus geven de krokant gebakken spekjes ons niet alleen een zoute toets, maar ook heel wat beet. Gebruik je liever geen vlees of wil je nog wat extra textuur? Ik snij nog twee rode paprika’s (of je kan ui nemen) fijn en bak die mee met het spek. Als laatste voeg ik ook nog wat pijnboompitjes toe bij het serveren. De ultieme crunch combo is geboren. :)
Ingrediƫnten
- 360 gram korte pasta
- 2 rode paprika's optioneel
- 150 gram baconreepjes
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- grote handvol verse basilicum
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten optioneel
Voor de snelle paprikasaus
- 1 bokaal geroosterde paprika's ong. 450 gram (incl. vocht)
- 2 tenen look
- 1 (vlees)bouillonblokje
- 150 gram mascarpone
Instructies
- Gebruik je de verse rode paprika's? Snij deze dan in kleine blokjes. Bak samen met de spekjes gaar en krokant in een pan met hoge zijden.
- Breng water aan de kook voor de pasta en voeg de pasta toe. Kook volgens de instructies op de verpakking en giet af. Hou een beetje pastawater bij.
Voor de snelle paprikasaus
- Laat de geroosterde paprika's uitlekken. Pel de look.
- Doe de geroosterde paprika's samen met de look, het bouillonblokje, de mascarpone en 200ml kokend water (ik gebruik wat pastawater) en blend tot een gladde massa voor ongeveer 1 minuut. De saus zal redelijk lopend zijn.
- Voeg de saus toe aan de krokant gebakken spekjes en laat 3-4 minuten inkoken tot een sausdikte. Giet de pasta af en voeg bij aan de pan (of voeg alles toe aan de pot van de pasta). Roer goed door. Is de saus wat te dik, voeg dan wat pastawater toe. Is de saus nog wat te lopend, laat dan nog even doorkoken. Meng er ook de Parmezaanse kaas onder. Kruid met peper naar smaak.
- Serveer de pasta meteen, met veel verse basilicum en eventueel wat pijnboompitjes.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
Eet smakelijk! X Ellen
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Nog op zoek naar meer avondrecepten? Geen probleem, Iāve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Toprecept! Heel het gezin is fan! Dit maak ik heel vaak.
Smullen met het hele gezin!!
Snel en gemakkelijk om klaar te maken. Super lekker ook!
Een super snel Ć©n super lekker gerechtje. Ik gebruikte het al zowel tijdens een feestelijke brunch als wanneer het snel moet gaan na een lange werkdag. Een topper hier.