Pasta met scampi’s. Helaas, maar waar. Het zal Valentijn in ons kot zijn. Al dan niet met een knuffelcontact of één of meerdere kids mee aan tafel. Kan ook wel eens gezellig zijn voor en keertje, niet? ;) Des te belangrijk dat het eten dat op tafel komt feestelijk, maar toch vooral gemakkelijk is om te bereiden. Een stressvrij etentje is het minste wat we kunnen doen op deze liefdesfeestdag.
Of je nu gaat voor een ontbijtje, een lekkere lunch of een volledige drie gangenmenu, ik ben er zeker van dat je geliefde dit zal appreciëren. En niemand hoeft te weten dat het eigenlijk heel weinig werk was voor jou om het eten op tafel te zetten. ;) Thank me later! Eerst laat ik je zien hoe ik deze heerlijke pasta met scampi’s maak.
Pasta met scampi’s: hoe je het maakt
Deze pasta met scampi’s is dus een complete lifesaver. We maken een super gemakkelijke en smaakvolle saus van geroosterde paprika’s, Bousin Cuisine (of een andere kruidenkaas die je lekker vindt) en om het geheel wat pit te geven een half chilipepertje. Het enige wat we moeten doen is alles blenden. Proef de saus en kruid af met peper en zout naar smaak. De saus kan je trouwens prima tot op een dag op voorhand bewaren in de koelkast.
Dan koken we de pasta in één pot en stoven we kleine paprika blokjes en de scampi’s aan in een andere pot. Ik gebruik bijna altijd diepvriesscampi’s. Ik ontdooi ze ter plaatse door ze even (zonder verpakking) in een kom met warm water te leggen. Daarna is het wel belangrijk dat je ze goed droog maakt of laat uitlekken. Anders kunnen we ze niet mooi afbakken. Scampi’s zijn ook heel fijn om klaar te maken, omdat ze maar heel kort de pan in moeten en bijna niet kunnen mislukken.
Het belangrijkste is dat je ze niet te lang bakt, want dan worden ze wat taai en rubberig. Een minuutje of twee aan beide kanten voor een mooi roze kleurtje en klaar is kees. Eens de pasta kookt doen we de saus erbij zodat die kan doorwarmen en natuurlijk onze scampi’s en paprikablokjes.
Ik heb altijd wat pijnboompitten en peterselie in huis dus die gebruik ik als afwerking. Zo krijg je nog wat meer smaken op je bord en het ziet er extra feestelijk uit!
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 1 rode paprika
- 300 gram scampi's
- 1 eetlepel paprikapoeder*
- een handjevol geroosterde pijnboompitten
- een handjevol fijngehakte peterselie
Voor de paprikaroomsaus
- 200 gram uitgelekte geroosterde paprika's (uit bokaal)
- 200 gram Bousin Cuisine (light)
- 1/2 chilipepertje
Instructies
Voor de paprikaroomsaus
- Spoel de geroosterde paprika's af onder water en laat goed uitlekken. Doe samen met de Boursin en het halve chilipepertje in een blender of blend glad met de staafmixer. Kruid met peper en zout. Laat even aan de kant staan tot de pasta klaar is met koken.
Voor de pasta
- Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook volgens de instructies op de verpakking.
- Verwijder indien nodig het darmkanaal van de scampi's en de schil.
- Snij de paprika in kleine blokjes. Voeg wat olie toe in een bakpan en voeg de paprikablokjes en het paprikapoeder toe. Roerbak voor 2-3 minuutjes. Kruid met peper en zout.
- Voeg dan de scampi's toe en bak ze mee voor ongeveer 2 minuten aan elke kant. Bak ze niet te lang, net tot ze een zalmroze kleur krijgen, anders worden ze taai. Kruid ook deze met peper en zout.
- Giet de pasta af en doe hem terug in zijn kookpot. Voeg de pastaroomsaus toe en zet onder elkaar. Zet eventueel het vuur terug even aan om alles goed door te warmen.
- Serveer de pasta met de stukjes paprika, scampi's, pijnboompitjes en fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Superlekker! Eentje om te onthouden!
Bij mijn zoektocht naar het ingrediënt: 200 gram uitgelekte geroosterde paprika’s (uit bokaal) in de AH ben ik op een dood spoor geëindigd… Ik heb thuis dan geïmproviseerd met de paprika’s die ik sowieso gekocht had voor dit recept. Het was nog steeds een geslaagd recept! Ik ben benieuwd hoe het zal smaken als ik de geroosterde paprika’s volgende keer toch vind ;-)
Super lekker!
Top!
Uitgetest en zo hard mijn nieuwe favoriete gerechtje! SUPER lekker en zo easy om te maken. Top top top! ?