Huh, wat is dat?! Pasta op een stokje? Jazeker! Lekker handig en zonder al te veel poespas kan je een van de meest geliefde pasta salades van velen omtoveren in een heerlijk hapje dat je zo aan je gasten kan serveren tijdens een avondje drinken, op een bbq, etc.. Deze pasta spiesjes zijn een must try. Of je ze nu eenvoudig en snel houdt of er nog je eigen draai aan geeft.
Misschien herken je dit hapje nog van een heel lange tijd terug, toen maakte ik voor de mensen die bij ons kwamen vieren allerlei hapjes waaronder verschillende spiesjes. Dit was natuurlijk een van de favorieten! Van mij omdat het gewoon zo gemakkelijk is om te maken & het ziet er leuk uit. Voor de gasten omdat het lekker gemakkelijk eet en het gewoonweg super lekker is natuurlijk.
Ik koos voor deze pasta spiesjes een tortellini met pijnboompitten en parmaham, maar neem gerust een smaak die je zelf lekker vindt. Het enige kookwerk dat je hoeft te doen is het koken van de pasta, en dat is in enkele minuten gepiept. Handig, toch? Ik geef nog even mee dat je tortellini meestal niet gewoon bij de pasta terug kan vinden bij de droge voeding, maar dat je voor deze variant best je gading vindt in de versafdeling van je supermarkt!
Tips om deze pasta spiesjes op voorhand te bereiden
- Kook de pasta, laat afkoelen en spoel onder koud water. Voeg een klein beetje olie toe zodat ze niet aan elkaar gaan kleven bij het afkoelen en niet uitdrogen in de koelkast.
- De spiesjes kan je al op voorhand samenstellen, alleen de basilicum verwerkt het snelst. Stel de spiesjes maximaal 4 uur op voorhand samen.
- Wil je een extra smaakbommetje toevoegen? Wentel de balletjes mozzarella dan in rode of groene pesto. Zo lekker.
- Wil je vlees toevoegen? Ga dan voor een stukje opgerolde of verfrommelde parmaham.
Ingrediƫnten
- 1 pak tortellini van de verstoog smaak naar keuze
- 1 pak mozzarella balletjes
- 20 kerstomaten kerstomaten
- 1 basilicumplantje
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Giet af en spoel onder koud water.
- Snij de mozarella in gelijke blokjes.
- Prik per spiesjes eerst een tortellini, daarna een mozzarellablokje, een blaadje basilicum, een tomaatje en eindig terug met een tortellini.
- Ga door tot alles op is. Bewaar in de koelkast tot je gaat serveren. Maak je de pasta lang op voorhand bestrijk dan een beetje met olijfolie en sluit goed af zodat ze niet uitdrogen.
Hhmm! Ziet er lekker EN schattig uit!! <3
Leuk hƩ! :) Ik vind ze echt super feestelijk!