We need comfort food! Am I right?! Haha, nee serieus zowel van het weer als de gehele corona situatie wordt ik écht niet vrolijk. Gelukkig zijn er deze pindakaas brownies die zonder problemen wel nog een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. Heerlijk smeuïg zijn ze vanbinnen, met een klein korstje aan de buitenkant en natuurlijk die decadente pindakaas bovenop maakt het gewoon volledig af!
Dit is opnieuw een receptje dat ik ontwikkelde voor het platform zoetstoffen.eu waar je allerlei wetenschappelijke en voedingskunde informatie kan vinden over suikers en suikeralternatieven. Dus ik ben blij te verkondigen dat we deze pindakaas brownies ook volledig maakten zonder suiker! Ik gebruik een zoetstof op basis van tagatose, maar wil je the real deal dat kan uiteraard ook. :) Alle info vind je uitgebreid terug in het recept hieronder.
Heb je schrik dat je deze brownies niet op gaat krijgen? Daar moet je absoluut niet bang voor zijn. Snij een paar royale stukken af en breng eens een raam- of deurbezoekje aan wat vrienden of familie. Ik ben er zeker van dat ook zij extra zullen genieten van wat liefde (die door de maag gaat) tijdens deze moeilijke dagen.
Ingrediënten
- 130 g zelfrijzende bloem
- 75 cacao
- 125 gram zoetstof op basis van tagatose (gelijk aan 250g suiker)
- 230 butter
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 g pindakaas naturel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Smelt de boter in de microgolf of in een pannetje op het vuur. Laat wat afkoelen.
- Zeef de bloem en de cacao samen in een kom. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Meng met een garde tot een egaal geheel.
- Doe de zoetstof in een grote kom en voeg de eieren toe. Klop los met een garde. Voeg ook de gesmolten boter toe en het vanille-extract. Meng tot een egaal geheel.
- Voeg dan de kom met de zoetstof bij de bloem en meng met een spatel tot een homogeen mengsel.
- Verdeel het deeg over een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier. Strijk het deeg glad. Verdeel kleine hoopjes pindakaas over de bovenkant en maak met een mes kleine swirls aan de oppervlakte om een mooi patroon te maken.
- Bak in de oven voor 25-30 minuten. Als je de bakvorm lichter schud zou het deeg niet meer mogen bewegen.
- Laat de brownie op kamertemperatuur komen en geniet!
Eet smakelijk!
Kan je maar geen genoeg krijgen van bakken zonder suiker? Probeer dan eens deze rijsttaart, amandelballetjes of tiramisu met chocolade!
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met zoetstoffen.eu. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.
Heerlijk!
Heerlijke brownie! Eenvoudig en snel te maken. En bovendien erg lekker, luchtig en de stukjes pindakaas zorgen voor een verassende toets! ☺
Super lekker! Super easy!
dank je wel voor deze lekkere resepten suikervrij maar vind het goed dat er ook de hoeveelheid van de gewone suiker bijstaat ik bak regelmatig met zusto maar dan moet ik de hoeveelheid van gewone suiker hebben dank je wel voor dit te doen
Super! Ik heb ze ook al gemaakt met Zusto en werkt inderdaad prima. :)
Groetjes,
Ellen