Zijn recepten met drie ingrediënten eigenlijk écht recepten te noemen? Misschien niet, maar I loove recepten met weinig ingrediënten. Deze granola is hier dan ook geen uitzondering op. Hou je bovendien van pindakaas? Dan is deze een “must try”.
Zoals ik al eerder vertelde, is er niets lekkerder dan zelfgemaakte granola of krokante muesli. Opgepast dus, want als je dit recept uitprobeert, zal je nooit meer tevreden zijn met de granola uit de supermarkt. Je kan dan een recept uitproberen met 10+ ingrediënten, maar deze granola met maar 3 ingrediënten smaakt zeker even goed!
Het leukste aan zelfgemaakte granola is zeker en vast de mogelijkheid om de smaak aan te passen aan wat je lekker vindt en/of wat je in huis hebt. Zo had ik nog wat gepofte quinoa liggen, maar je zou ook rozijnen, kokosschilfers of zelfs chocoladedruppels aan het eindresultaat kunnen toevoegen. Héérlijk en allemaal goede voedingsstoffen. Zo weet je exact wat je in je mond steekt en ken je elk ingrediënt.
Ingrediënten
- 150 g grove havermoutvlokken
- 75 g honing
- 75 g pindakaas*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe de honing en pindakaas samen in een om en zet in de microgolf voor 30 seconden.
- Roer goed door en meng hieronder de havermoutvlokken. Voeg een snuifje zout toe.
- Verdeel het mengsel oven een ovenschaal in een dunne laag.
- Zet in het midden van de oven. Bak voor 15 minuten en roer nadien het mengsel om.
- Zet opnieuw voor 10 minuten in de oven tot de granola goudbruin is.
- Laat volledig afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.
Smakelijk!
Heel lekker, en bonuspunten voor het feit dat mijn huis nog uren naar pindakaas rook :-)
Te lekker gewoon! ❤️
Pindakaas, ik moet toegeven, heb het nog nooit gegeten. Waar vind ik de lekkerste? Wil me er eens aan wagen ?
Wat?! Haha :) Ik kan het bijna niet geloven! De 100% natuurlijke pindakaas (mt alleen pinda’s) is de gezondste en ik vind hem eigenlijk ook de lekkerste. Je kan hem kopen bij Albert Heijn en de natuurwinkel. Misschien ondertussen in andere supermarkten ook, maar ik haal ze altijd bij één van die twee.
liefs,
Ellen
Wauw, wat een heerlijk makkelijk recept. Die gaan we snel proberen. Thnx!
Oh Dank je wel Anne! Dat gaat zeker smaken. ;)