5 van 1 beoordeling

Pindakoekjes

Pindakoekjes recept. Wie houdt er niet van een lekker koekje bij de koffie of thee? Deze pindakoekjes zijn niet alleen onweerstaanbaar door hun heerlijke smaak, maar ook super gemakkelijk om te maken. Ze zijn knapperig, smeuïg door de pindakaas, en hebben een heerlijke crunch van de pindanoten bovenop. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt de optionele chocoladedrizzle het helemaal af!

Ik deel graag dit eenvoudige recept met jullie dat je in een handomdraai klaar hebt. Het zijn koekjes die perfect zijn om te delen (of gewoon zelf op te smullen 😉). Met slechts een paar ingrediënten en een snelle bereidingswijze, zijn deze pindakoekjes ideaal voor onverwacht bezoek, een lekkere snack tussendoor of om je kinderen mee te verrassen. Wat deze pindakoekjes zo speciaal maakt, is de textuur. Ze zijn tegelijkertijd knapperig aan de buitenkant en zacht vanbinnen. De toevoeging van pindakaas maakt ze net dat beetje smeuïger, terwijl de pindanoten voor een aangename crunch zorgen.

pindakoekjes

Pindakoekjes zelf maken

Wat ik zo geweldig vind aan dit pindakoekjes recept, is hoe eenvoudig en snel het is. Zelfs als je geen ervaren bakker bent, kun je deze koekjes in een handomdraai klaarmaken. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan, en de bereiding vereist geen ingewikkelde technieken. Ik gebruik namelijk niet meer dan een grote kom en spatel of houten lepel. Het deeg is gemakkelijk te maken (vergeet zeker en vast niet om je boter op kamertemperatuur te laten komen, anders zullen je armspieren flink in actie moeten komen) en je kunt je kinderen of huisgenoten erbij betrekken om samen balletjes te rollen en koekjes te versieren.

Tips voor de lekkerste pindakoekjes

  • Dit receptje is van nature ei-vrij. Daardoor zijn de pindakoekjes heerlijk zacht en knapperig, maar ook vrij broos. Vind je dat niet zo fijn, dan kan je altijd een eitje (M) toevoegen.
  • Suikervrij: vervang de suiker in deze koekjes door een 1-op-1 suikervervanger zoals sucralose of stevia.
  • Je kan deze koekjes maken met 100% pindakaas (zo deed ik het) of met de klassieke pindakaas uit de supermarkt.
  • Deze koekjes blijven dagen lekker in een afgesloten verpakking. Je kan ze ook pas later afbakken, bewaar het deeg dan in de koelkast.
  • Dop de pindakoekjes eventueel in chocolade voor een extra sweet touch.
  • Laat de koekjes eerst goed afkoelen op de bakplaat, ze komen erg zacht uit de oven en breken gemakkelijk.
pindakoekjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
12 koekjes

Ingrediënten

  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g pindakaas
  • 150 g kristalsuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • (ongezoute) Pindanoten voor bovenop

Instructies voor de pindakoekjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Doe de boter met de suiker en de pindakaas in een kom. Meng met een spatel tot een glad mengsel.
  • Voeg de bloem toe samen met een snuifje zout.
  • Verdeel het deeg in 12 deegballetjes en druk ze een beetje plat.
  • Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en beleg de koekjes met pindanoten. Druk ze een beetje in het deeg zodat ze niet los blijven liggen.
  • De koekjes zetten uit bij het bakken, dus plaats de deegballetjes niet te dicht bij elkaar. Zet de koekjes in de oven voor 14-16 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • Laat de koekjes afkoelen. Drizzle eventueel wat gesmolten chocolade bovenop indien gewenst.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Geniet van de pindakaaskoekjes! Liefs, Ellen X

Nog op zoek naar meer dessertjes zoals deze pindakaaskoekjes? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

pindakoekjes

Nog goesting?

Winterse fruitsalade
No-bake
00:15

Winterse fruitsalade

speculaas mousse
No-bake
00:15

speculaas mousse

citroencake met maanzaad
Dessert
01:05

Citroencake met maanzaad

chocoladetaart
Cake & taart
00:50

Chocoladetaart met 4 ingrediënten (glutenvrij)

gebakken peer
Dessert
00:30

Gebakken peer met honing en opgeklopte ricotta

rabarbertaartje
Cake & taart
00:35

Rabarbertaartjes

bcookie dough balletjes
No-bake
00:15

Cookie dough balletjes

zachte bewaarwafels
Dessert
00:25

Zachte bewaarwafels