Aangezien het noedelreceptje dat ik ondertussen al bijna een jaar geleden postte zo’n succes was, ben ik er vandaag weer om met jullie een minstens even lekker en gemakkelijk topgerechtje te delen. Deze noedels met kipgehakt en een pittig sausje zijn de max!
Aziatisch geĆÆnspireerd, maar dan veel simpeler
Aziatische gerechten gebruiken vaak honderd en ƩƩn kruiden, specerijen en sausjes om dan fantastische smaakexplosies te kunnen creƫren. Natuurlijk is dit fantastisch als je 1) veel opbergruimte hebt voor al die potjes en pannetjes, 2) dit bijna elke dag gaat gebruiken, en 3) veel tijd hebt om te gaan experimenteren in de keuken. In mijn geval geen ƩƩn van de bovenstaande & dus voor mijn (en jullie) gemak heb ik dan maar besloten om alles toch wat te vereenvoudigen.
Daarom vandaag deze heerlijk pittige noedels met kippengehakt, witte kool en paprika, & een ontzettend gemakkelijke pindasaus met maar 2 ingrediƫnten. In minder dan een half uur heb je deze stoof op tafel staan en kan het eetfestijn beginnen! :)
Ingrediƫnten
Voor de noedels
- 250 gram eierenoedels
- 400 gram gesneden witte kool
- 3 paprika’s in reepjes
- 250 gram kipgehakt
- 50 gram geroosterde pindanoten optioneel
Voor de saus
- 3 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis*
- 1 theelepel sambal oelek optioneel
Instructies
- Zet een wok op hoog vuur en laat goed warm worden. Doe wat neutrale olie in een pan en bak het kipgehakt voor 2 minuten. Voeg dan de paprikareepjes en witte kool toe en roerbak voor 4 minuten.
- Zet ondertussen een pot met water op en kook de noedels volgens de verpakking.
- Doe alle ingrediƫnten van de saus bij in de wok en bak voor 1 minuut.
- Doe dan ook de noedels erbij en zet alles goed onder elkaar.
- Serveer en werk eventueel af met de geroosterde pindanoten.
Smakelijk!
Heel lekker!
Zou je dit ook kunnen invriezen? Eventueel zonder de noedels erbij?
Hi Loes,
Dat lijkt me inderdaad dat dat moet lukken! Ik vind noedels meestal niet zo lekker uit de diepvriezer, maar ken wel veel mensen die dat toch doen. De saus apart lijkt me optimaal voor smaak en textuur. :-)
Liefs,
Ellen
Staat hier minstens 1 keer per maand op de menu en is steevast een succes! Vegetarische versie en niet-vegetarische hebben ondertussen beiden hun fans in mijn gezin en familie.