Aangezien het noedelreceptje dat ik ondertussen al bijna een jaar geleden postte zo’n succes was, ben ik er vandaag weer om met jullie een minstens even lekker en gemakkelijk topgerechtje te delen. Deze noedels met kipgehakt en een pittig sausje zijn de max!
Aziatisch geĆÆnspireerd, maar dan veel simpeler
Aziatische gerechten gebruiken vaak honderd en ƩƩn kruiden, specerijen en sausjes om dan fantastische smaakexplosies te kunnen creƫren. Natuurlijk is dit fantastisch als je 1) veel opbergruimte hebt voor al die potjes en pannetjes, 2) dit bijna elke dag gaat gebruiken, en 3) veel tijd hebt om te gaan experimenteren in de keuken. In mijn geval geen ƩƩn van de bovenstaande & dus voor mijn (en jullie) gemak heb ik dan maar besloten om alles toch wat te vereenvoudigen.
Daarom vandaag deze heerlijk pittige noedels met kippengehakt, witte kool en paprika, & een ontzettend gemakkelijke pindasaus met maar 2 ingrediƫnten. In minder dan een half uur heb je deze stoof op tafel staan en kan het eetfestijn beginnen! :)
Ingrediƫnten
Voor de noedels
- 250 gram eierenoedels
- 400 gram gesneden witte kool
- 3 paprika’s in reepjes
- 250 gram kipgehakt
- 50 gram geroosterde pindanoten optioneel
Voor de saus
- 3 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis*
- 1 theelepel sambal oelek optioneel
Instructies
- Zet een wok op hoog vuur en laat goed warm worden. Doe wat neutrale olie in een pan en bak het kipgehakt voor 2 minuten. Voeg dan de paprikareepjes en witte kool toe en roerbak voor 4 minuten.
- Zet ondertussen een pot met water op en kook de noedels volgens de verpakking.
- Doe alle ingrediƫnten van de saus bij in de wok en bak voor 1 minuut.
- Doe dan ook de noedels erbij en zet alles goed onder elkaar.
- Serveer en werk eventueel af met de geroosterde pindanoten.
Smakelijk!
Een nieuwe favoriet hier thuis! Zowel bij ons als bij ons bezoek.
Heel blij dat ik deze blog gevonden heb, geeft vaak toffe recepten of inspiratie om zelf verder op te bouwen. Top!
Heel erg leuk om te horen Griet! En zeker als je er nog je eigen ding mee doet, dat vind ik een groot compliment!
Groetjes,
Ellen
Wij hebben vanavond suuuuper lekker gegeten!!! Alweer een topper!
Jeeeej!
Weer heeeel lekker gerecht met verrassende smaak. Ik had wel een beetje mijn eigen versie gemaakt want toen ik moest beginnen zag ik dat ik geen pindakaas gekocht had. Dus in de plaats maar wat stukjes jonge kaas toegevoegd en zoals vermeld heel lekker.
Bij ons maken we geen “Pascalletjes” meer maar “Ellentjes”. Super goe bezig.
Wauw, een groter compliment bestaat er bijna niet! Bedankt Ingrid!
Klinkt goed! Ik heb nog nooit kipgehakt geprobeerd moet ik zeggen, dat wil ik binnenkort echt eens doen!
Oh, je gaat prettig verrast zijn! Ik vind het echt het allerlekkerste gehakt. ;)
Ik zeg het verkeerd hoor. Het is hetzelfde maar ik bedoel eiernoodles..of eiermie…ik vind die ei smaak lekkerder :P
Ah okƩ, ja zeker! Ik vind dat ook. :)
Hmm…lijkt me heerlijk deze smaken! Ik ben niet zo dol op noedels, maar gaat ook goed met eiermie denk ik?
Oh, ik bedoel eigenlijk eiermie! :) Wat is precies het verschil? Ik leer hier nog wat bij! :)