Pizza hoeft niet altijd met tomatensaus te zijn, toch?! Ik haalde het kalkoenspek, ging wat brainstormen, met deze pizza als resultaat. En Oh My God, wat is ie lekker geworden! Redenen om deze pizza te maken: 1) het is pizza, 2) je moet er bijna niets voor doen, letterlijk alles op de pizza dumpen en klaar, 3) de pizza is de perfecte snack als er bezoek komt voor een gezellige avond (indruk maken gegarandeerd) en 4) dankzij de ahornsiroop en appeltjes krijgt deze pizza echt een heerlijke smakencombo van zoet en zout. Overtuigd? Ik dacht het al! Kijk snel hieronder voor het recept.
Hebben jullie al eens kalkoenspek gegeten? Ik vind het heerlijk! Het perfecte alternatief voor traditioneel spek als je liever geen varken eet, of gewoon een wat magerdere versie wil proberen. Aan smaak moet je echt niet inboeten. Uiteraard wil ik niet zeggen dat deze pizza by any means een healthy avondmaal is, maar het is de balans waar het net om gaat. Door het kalkoenspek te gebruiken, wordt ie daar in ieder geval al niet zwaarder door! ;)
Ingrediƫnten
- 1 pizzadeeg
- 100 g brie
- 70 g Dindesse kalkoenreepjes
- 100 g geraspte mozzarella
- 1 appel
- 30 g ahornsiroop
- een stengeltje rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de appel in fijne plakjes en doe in een kommetje samen met de ahornsiroop en meng goed.
- Rol het vel pizzadeeg uit en verdeel hier de mozzarella over.
- Snij de brie in kleine blokjes en verdeel over de mozzarella samen met het kalkoenspek en de appeltjes.
- Hak de rozemarijn fijn en verdeel over de pizza.
- Zet de pizza in de oven tot de kaasgoudbruin is, 10-15 minuten.
Smakelijk!
Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Dindesse. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over gesponsorde content. Uiteraard is mijn mening over dit product puur mijn eigen mening alleen.
Heel gemakkelijk te maken en lekker. Is een hapje om te onthouden.
Superlekker! Zelfs moeilijke eter/zoon vond ām lekker! ?