Wat ik nog graag doe naast koken? Having people over! Ik hou ervan om mensen uit te nodigen en samen te borrelen, een filmpje te kijken of een lekker maaltje te nuttigen. Er gaat geen week zonder visite voorbij en that’s just the way I like it!De klassieke kaastengels Uiteraard hoort er bij bezoek ook altijd een lekker hapje bij, en deze pizzastengels zijn ideaal! Ik maak ze klaar in 5 minuten, dan gaan ze 10 minuten de oven in en klaar is kees. Ik heb de meeste ingrediĆ«nten toch al in huis, lekker gemakkelijk. deelde ik al een hĆ©Ć©le tijd terug (bijna 3/4 jaar geleden), maar deze pizza variant kan me ook zeker en vast bekoren.
Wat geeft deze stengels nu hun pizzasmaak? Heerlijk fijngehakte zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven gemengd met een beetje pesto (en eventueel wat extra kaas). Een heerlijke maar eenvoudige smaakcombinatie die een velletje bladerdeeg transformeert naar een zalig hapje. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen zullen hier dol op zijn! Wil je een bijhorende dip voorzien? Neem dan gewoon je favoriete pastasaus (koud of warm) en serveer die in een klein kommetje erbij. Borreltijd kan beginnen!
Ingrediƫnten
- 1 vel bladerdeeg rechthoek is gemakkelijkste!
- 2 el pesto
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 10 ontpitte zwarte olijven
- een handjevol Parmezaanse kaas gemalen mozzarella, optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven in heel fijne stukjes (of doe in een hakmolentje). Meng de pesto eronder (en eventueel de kaas).
- Haal het vel bladerdeeg uit de koelkast & smeer er het mengsel gelijkmatig over met een spatel. Een dun laagje is meer dan voldoende!
- Snij nu dunne reepjes van +-1cm dik van het deeg. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier en leg de reepjes hierop nadat je ze een paar keer getwist hebt. Neem beide uiteindes van je reepje bladerdeeg tussen je twee handen en draai in tegenovergestelde richting. Leg op het vel bakpapier en herhaal tot je bakplaat vol ligt.
- Bak de pizzastengels in de oven voor 7-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Let op dat je topping niet te donker wordt (zet dan de plaat wat lager in de oven).
- Serveer eventueel met een potje opgewarmde pastasaus of geniet ervan vers uit de oven!
Smakelijk!