Dessert hoeft helemaal niet altijd een moeilijke klus te zijn, dat bewijst dit supersimpele gerechtje des te meer! En na een heerlijke maaltijd zitten de meeste mensen vaak niet meer te wachten op iets dat als een blok op hun maag zal vallen, maar hebben ze vaak meer zin in iets licht en luchtigs. Perfect, want dan ga je met dit dessertje zeker scoren.
Het receptje voor dit opgeklopt plattekaas dessert komt oorspronkelijk van mijn grootmoeder, die het vaak maakte voor mijn vader die er helemaal dol op was. Hij heeft het ook al regelmatig gemaakt & daarom ben ik er nu zelf natuurlijk ook dol op geworden. Zo gaat dat nu eenmaal. Ik weet niet wat de juiste hoeveelheden waren, maar ik moet zeggen dat ik denk dat ik dicht in de buurt ben gekomen.
Dit dessertje is lekker licht door de combinatie van de plattekaas (of kwark) en de opgeklopte eiwitten. Inderdaad, dit gerechtje bevat dus wel rauwe eieren, zorg er zeker voor dat je verse gebruikt! Door de eiwitten op te kloppen alvorens ze onder de kwark te spatelen, krijg je een heerlijk luchtige pudding vol van smaak en met een fijne textuur.
Je kan variëren zoveel je wil met dit plattekaas dessert, het is dan ook weer een basisreceptje. Ik doe er bijvoorbeeld soms het sap van een appelsien onder om het wat fruitiger te maken, of ik doe er stukjes appel bij. Doe vooral wat je zelf lekker vindt!
Ingrediënten
- 500 gram kwark
- 2 eieren
- 2 eetlepels kristalsuiker/honing
Instructies
- Scheid de dooiers van het eiwit en behoud 1 dooier.
- Klop het eiwit met een mixer op tot het goed stijf wordt. Draai de kom om om te testen of ze klaar zijn. ;)
- Meng de kwark met de overgebleven eidooier en de honing.
- Voeg daarna in stukjes het eiwit toe aan het mengsel en spatel er voorzichtig onder. Niet te hard roeren dus!
- Verdeel in kommetjes en laat een paar uurtjes staan in de koelkast.
Is heel lekker met ananas en of aardbeien,
Maakte dat vroeger.Maar was vergeten hoe dat maken.
Ga het vandaag nog maken,is super lekker ,bedankt
Lekker! Dit gerechtje ken ik nog niet maar wat een goed idee om opgeklopte eiwit door de kwark te doen, ik kan me zo voorstellen dat dit een hele fijne structuur en lekker luchtige kwark oplevert, yum!
Ohja, zo simpel hé ;)