Opstaan met het vooruitzicht van pannenkoeken. Daar teken ik voor! :) Mijn cottage cheese pannenkoeken geven me de nodige boost in energie, maar ook zijn goed vullend door de eiwitten die in de cottage cheese en eieren zitten. Deze pompoen pannenkoeken gebruiken dezelfde basis, namelijk havermout, eieren en cottage cheese. Maar dan met een paar extra toevoegingen erbij om het een heerlijk herfstig receptje te maken. Ik gebruik in dit recept ook een beetje extra bakpoeder om de pannenkoeken iets meer hoogte en luchtigheid te geven.
Pompoen in baksels, zo lekker!
Pompoen in je herfstige recepten verwerken is een super gemakkelijke manier om aan zowel zoete als hartige recepten extra groenten toe te voegen. Zo heb je, als je dit recept op tafel zet, meteen een portie groenten binnen bij het ontbijt. Voor dit recept gebruiken we pompoenpuree of geroosterde pompoen. Super simpel en de oven doet al het werk. Ik maak meestal een hele pompoen in Ć©Ć©n voor allerlei recepten waar ik geroosterde pompoen of pompoenpuree nodig heb, dus ik heb dit meestal in mijn koelkast liggen als ik deze pannenkoeken wil maken.
Aangezien we alle ingrediƫnten samen in een kom doen en mixen met een staafmixer of keukenmachine, hoef je ook niet op voorhand havermeel of puree van je pompoen te maken. Dat scheelt toch weeral een hele hoop en je hebt vast alle ingrediƫnten voor deze pannenkoeken in huis. Werk je pannenkoeken af zoals jij ze lekker vindt. Ik hou van de combinatie van pompoen en ahornsiroop, zeker met wat krokante pecannootjes. We voegen geen suiker of zoetstof toe aan het deeg, dus de pompoen pannenkoeken zouden ook zout gegeten kunnen worden.
Bewaren, tips & aanpassingen
Bewaren
De pannenkoeken kan je al bakken en in de koelkast bewaren en tot twee dagen later opeten. Warm ze dan terug even op in de pan of in de microgolf. Invriezen kan ook, maar de structuur van de pannenkoeken wordt daardoor wel licht aangetast. Ik bewaar de pannenkoekjes in een luchtdichte doos in de koelkast. In de diepvriezer gebruik ik vaak diepvrieszakjes, die nemen net wat minder plaats in.
Tips
Het deeg op voorhand klaarmaken zou ik niet doen, want de havermout zal tijdens het rusten steeds meer van het vocht opnemen. Zo zullen de pannenkoekjes droger afbakken en dat willen we natuurlijk niet. Je kan wel alle ingrediĆ«nten al klaarzetten en afwegen, zo hoef je de ’s ochtends alleen nog maar te combineren. Echt niet veel werk dus! Dankzij de havermout zijn deze pompoen pannenkoeken ook automatisch glutenvrij, ideaal dus voor de mensen die glutenintolerant zijn.
Aanpassingen
Wil je de pannenkoekjes iets lichter hebben? Dan kan je de eieren vervangen door enkel eiwitten. Doe er dan wel eentje extra bij. Je kan ook de light variant nemen van de cottage cheese om zo de pannenkoeken wat lichter te maken. Gebruik een zoetstof naar keuze voor dit recept in plaats van schenkstroop of ahornsiroop bij het serveren als je de pannenkoeken suikervrij wil houden.
Ingrediƫnten
- 100 g havermoutvlokken
- 200 gram cottage cheese
- 150 g pompoen(puree)*
- 4 eieren
- 1/2 theelepel Bakpoeder
- 1 theelepel Koekkruiden of kaneel
Instructies
- Doe alle ingrediƫnten samen in en kom. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
- Zet een pannenkoekenpan op het vuur op middellaag en laat even opwarmen. Voeg dan wat olie of boter toe en bak de pannenkoekjes meteen af. Ik gebruik een grote eetlepel beslag en bak ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
- Serveer meteen met ahornsiroop of een andere zoetstof naar keuze en eventueel wat geroosterde pecannoten.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Superlekker en heel makkelijk!