Rabarbercake. Mmm, ik weet het toch zo niet. Is dat niet heel zuur en bitter? My thoughts exactly! Tot ik er in een koffiebarretje niet aan kon weerstaan om eens uit te testen hoe rabarbercake zou smaken. Oh, boy! Ik was helemaal verkocht! Worteltaart is zo 2014, rabarber cake staat op numero uno dit jaar, zeker weten! :D
Gelukkig is het dan nu ook helemaal het seizoen van de rabarber! Ik kreeg van mijn lieve schoonmama een bussel rabarber waarmee ik zelf kon gaan experimenten. Trial nummer 1, de perfecte rabarbercake maken. En het is gelukt! Niet alleen is deze cake super lekker en zoet maar ook net een beetje zuur, heerlijk smeuïg en helemaal niet droog! Alles wat je zou willen in een cake dus. Ohja, dan vergeet ik nog helemaal te zeggen dat je er slechts 1 kom voor nodig hebt en maar een paar ingrediënten die je waarschijnlijk zelfs al in huis hebt!
Ingrediënten
- 150 gram boter kamertemperatuur
- 150 gram kristalsuiker
- 2 eieren kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 400 gram rabarber ong. 2 stelen
- geschaafde amandelen optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cakeblik/springvorm (de mijne heeft een diameter van ongeveer 22 cm) in met boter. Doe één eetlepel bloem in de bakvorm en verdeel zodat er overal een dun laagje bloem zit. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
- Doe de boter en suiker in een grote kom en mix met een garde of met een elektrische mixer voor drie minuten goed door. Het geheel moet wat luchtiger worden.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel tot alles een glad deeg vormt;
- Doe de bloem bij het beslag en roer door met een garde. Mix tot alles net onder elkaar staat, niet te lang!
- Was de rabarber en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg ze toe aan het beslag.
- Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een mes of spatel. Heb je nog wat amandelschilfers, kan je deze nu er over strooien.
- Zet in de oven (onderaan) voor ongeveer 60 minuten.
- Wordt de cake te snel bruin, dek dan af met twee laagjes aluminium folie.
- Check vanaf 50 minuten of je cake al gaar is, elke oven is anders! Gebruik een tandenstoker om te kijken of het beslag nog lopend is. Zo niet, haal de cake uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen alvorens je hem verder laat afkoelen uit de vorm.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Dag Ellen,
Je rabarbercake receptje is top. Ik heb de rabarber eerst even laten smelten samen met een vanillestokje. De variant met amandelpoeder lijkt me inderdaad ook super. Ik houd namelijk van taartjes met amandelmeel in verwerkt. Groetjes Liesbeth
Hi Liesbeth,
Bedankt voor je lieve berichtje! Ik ben blij dat je de cake lekker vond.
Liefs,
Ellen
hier is het ook weer rabarberfestival – ofwel in de vorm van limburgse vlaai ofwel zoals jouw cake (heel wat sneller klaar!) grappig dat ik haast hetzelfde doe als jij, maar dan met het sap van 1 citroen, en ik begin met op de bodem ook al amandelschilfers te strooien. Maar het is inderdaad altijd een succes, zowel vers uit de oven als 3(!!!) dagen later ijskoud uit de koeling. Leef lekker ! lieve.
Aaah zo hoor ik het graag ! :D
Goei Recept,,, en nog een Bries Kaneel eronder en het smaakt Exotisch !
Ja, klinkt ook heel lekker! Goede toevoeging!
Heel lekker recept . Heb er het sap van een volledige sinaasappel aan toegevoegd en dat gaf een lekkere touche …
Klinkt inderdaad fantastisch! Moet ik ook eens proberen!
Hoi Ellen de rabarcake SUPERLEKKER , niet droog met een mengeling van zoet en zuur , wout en daan zaten op de eerste rij om te proeven mmmm lekker was de reactie ???
ooooh, er is niets liever dat Tante Ellen graag hoort! :)