Heb je al eens met linzen gekookt? Nog niet? Dat neem ik je zeker niet kwalijk. Die kleine peulvruchten zien er best uitdagend uit als je ze in de winkel ziet, maar eigenlijk zijn ze zo gemakkelijk om mee te koken! Ik gebruik voor deze soep de rode (of oranje) linzen, deze koken namelijk in nog geen 20 minuten gaar en vormen een lekkere brei. Perfect voor een vullende maaltijdsoep.
Linzen zitten boordevol vezels (je zit er dus lang van vol) en zijn ook nog eens erg goedkoop. Win-win toch?! En ze zijn een fijne afwisseling met de meer traditionele erwt of bonen. Deze linzensoep bewijst dat dan ook helemaal. Okay, ze zal geen prijs voor meest fotogenieke recept winnen, maar dit soepje is een ware smaakbom! EĆ©n kommetje hiervan en je zal een hele namiddag kunnen knallen!
Ingrediƫnten
- 250 g oranje linzen
- 2 grote aardappelen
- 6 wortelen
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 stukje gepelde gember ter grote van een knikker
Instructies
- Schil de aardappelen en wortelen en snij in hapklare stukjes.
- Snij de ui in fijne stukjes, snij ook de gember fijn en pers de look.
- Doe wat olijfolie in een soeppot en bak de ui samen met de gember en look voor ongeveer 2 Ć 3 minuten.
- Voeg de wortelen en aardappelen toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg dan de linzen toe, samen met de bouillonblokjes en ongeveer 2 liter kokend water.
- Laat 20 – 25 minuten pruttelen tot de linzen en aardappelen gaar zijn. Wordt je soep wat te dik? Doe er dan nog wat extra water bij tijdens het koken.
Smakelijk!
Absolute favoriet! Ik doe er soms nog wat extra selderstengels onder, past er goed bij :-).
Ohja leuke toevoeging! En je hebt er altijd wel een paar verdwaalde in de koelkast liggen. Ik althans toch. :)
Ziet er lekker uit! Hoeveel water voeg je toe (2 liter)? Ik zag de hoeveelheid niet bij de ingrediƫntenlijst staan.
Ja! :)
Groetjes,
Ellen
We hebben deze net gemaakt en was echt superlekker! Enkel nog wat extra kruiden toegevoegd :)
Blij dat het gesmaakt heeft Nienke! :)
Liefs,
Ellen