Echt veel heb ik vandaag niet te vertellen. Je kent het, we zijn nog steeds in lock down dus we proberen het leven zo goed mogelijk voort te zetten #inonskot. De ene dag weegt het al wat meer dan de andere, maar gelukkig hebben we toch een routine gevonden. Een constante? Snelle gerechtjes klaarmaken, want met een 1-jarige rond je benen wil je geen uren in de keuken spenderen, zoals een pasta met spekjes. :)
Deze pasta met spekjes kwam hier nog maar net voor de eerste keer op de menu (uiteraard sans spekjes voor de hubbie – wat overigens ook overheerlijk was!) en ik moet zeggen het is een TOP gerechtje. Super eenvoudig te maken, met maar een paar ingrediĆ«nten. 15 minuten en eten staat op tafel. Daar hou ik wel van!
Ik gebruik voor de pasta met spekjes rode paprika en champignons, maar gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt/die bij jou in de koelkast liggen. Je hoeft ook geen spek te gebruiken (je kan het gewoon weglaten), maar zou het ook door een ander stukje vlees, bv. kipfilet, kunnen vervangen. Ik gebruik meestal ontbijtspek of kalkoenspek want het is een stuk lager in vetgehalte. En ik vind het verschil in smaak echt minimaal, dus waarom voor de full fat optie kiezen, toch?
Ingrediƫnten
- 320 gram farfalle of andere pasta
- 250 gram (kalkoen)spekjes
- 250 gram boschampignons
- 2 rode paprika's
- 250 gram zure room*
- 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Instructies
- Snij de rode paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de spekjes toe. Bak ze krokant. Verwijder eventueel wat overtollig vet en voeg dan de rode paprika toe samen met de Italiaanse kruidne, peper en zout. Bak zo'n 4 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 2 minuten mee.
- Zet ondertussen water op voor de pasta en breng aan de kook. Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Doe dan de tomatenpuree bij in de pan en laat zo'n 2 minuutjes meebakken**.
- Doe dan de zure room erbij en roer goed door tot een egale saus.
- Voor je de pasta afgiet, voeg een kopje pastawater toe bij de saus. Voeg dan de farfalle toe en roer goed om. Serveer meteen!
Eet smakelijk!
Op zoek naar nog heerlijke pasta recepten? Check deze de dinner pagina!
HEERLIJK! Receptje dat klaar is in een handomdraai en bovendien super lekker is. Ons hele gezinnetje was alvast fan! De rucola als topping maakt het helemaal af. Vanavond staan de enchiladas op het menu. Ik ben er zeker van dat ook dit weer zal smaken! Tot de volgende review!
Super lekker en snel klaar. Ik maakte het met ricotta en je hebt instant een makkelijke kazige saus. Had wat schrik dat het zwaar ging vallen maar zeker niet. Dit komt nog op het weekmenu. Dankje Ellen!
Super lekkere en snelle maaltijd! Top receptje!
Heel lekker!
Gisteren gemaakt met veggie spekjes en look (oops, verslaving). Weeral een topper!