Wie is er nog dol op Mexicaans? Ik hoop dat er veel vingers de lucht in gingen. De mijne alvast wel! Deze sla taco’s met kipgehakt zijn perfect om je Mexicaanse cravings te stillen zonder de (vaak) talrijke calorieën. Zeker nu het januari is én iedereen barst van de goede voornemens (ja toch hé?!), is dit receptje top. Deze taco’s zitten boordevol smaak, zien er gezellig uit om op te peuzelen en zijn echt in minder dan 10 minuten klaar. Maak het gerecht voor je hele gezin of voor diegenen die echt niet zonder hun wraps kunnen, doe half half zodat iedereen kan nemen wat hij of zij lekker vindt.
Niet alle kruidenmixen zijn gelijk
Meer low carb receptjes wordt absoluut vaak aangevraagd via mijn sociale media. Ik hoop dat dit receptje voor sla taco’s met kipgehakt jullie dan ook kan bekoren. Toch vind ik het minstens even belangrijk om met zorg je producten uit te kiezen. Het mag dan wel low carb zijn, maar met name het kipgehakt en de kruidenmix kunnen hier wat extra aandacht gebruiken. Kies kipgehakt dat niet te bereid is. Wat wil dit zeggen? Zo weinig mogelijk toevoegingen. Kijk bij de ingrediëntenlijst. Bestaat het gehakt maar uit 90% kip? Uit wat dan nog? Vast een hele lijst…
Probeer je gehakt zo puur mogelijk te houden. Het mijne bestaat uit kippendijfilet, azijn, koolzaadolie en specerijen. Belangrijk: geen suiker! In heel veel bereide gehaktsoorten wordt suiker toegevoegd. Dit is absoluut niet nodig! Kijk dit dus zeker na. :) Kun je nergens zonder suiker vinden? No worries, je kan ook je eigen kipgehakt maken door een stuk kipfilet (of kippendijfilet voor iets sappiger gehakt) te nemen en dit kort te malen in je keukenmachine. Gebruik dan bij het bakken iets meer olie, zodat het vlees wel smeuïger blijft.
Ook de chili kruidenmixen hebben veel varianten. Voor deze sla taco’s met kipgehakt zocht ik bewust naar mixen zonder suiker. Die zijn gelukkig te vinden! Neem even de tijd om in het rek met alle zakjes (meestal in een Mexicaanse sectie van de supermarkt) de ingrediënten te bekijken. Herken je de ingrediënten? Zit er geen suiker in of rare E-nummers? Check, dan heb je een winnaar te pakken! Eens je dit éénmaa hebt nagekeken weet je voortaan welke je moet grijpen, dus qua extra tijd valt dit ook weer mee. De volgende keer heb je vast en zeker zelfs minder keuzestress.
Ingrediënten
- 400 g kipgehakt natuur
- 2 el chili kruidenmix*
- 1 grote romeinse sla of 2 kleintjes
- 1/2 de komkommer
- 10 kerstomaatjes
- een handjevol gemalen kaas
- zure room _optioneel_
Instructies
- Zet een pan op het vuur en verwarm er een theelepel olie in.
- Bak het gehakt rul (gaar) en goudbruin. Voeg dan de chilikruiden toe met een scheutje water, dan droogt het vlees niet uit. Bak nog zo’n 3 minuten mee.
- Snij ondertussen het onderste van de sla eraf en haal de bladeren uit elkaar. Zo krijg je individuele “taco” bladeren.
- Snij de tomaat en komkommer in fijne stukjes.
- Schep in elke “taco” wat van het gebakken gehakt en werk af met de groenten, wat van de gemalen kaas en eventueel de zure room. Kruid met peper en zout indien nodig.
Smakelijk!
Ziet er super lekker uit!
Ik had al eens zelf kippengehakt proberen maken, maar waarschijnlijk te weinig olie gebruikt want was helemaal niet zo smeuïg. Ik vind het zo moeilijk om suikervrijer te eten, maar dit is een goeie tip! :)
xo Noor
Ja inderdaad, kippendij nemen i.p.v. kipfilet kan ook helpen! :)
Groetjes,
Ellen