I LOVE MY JOB. De afgelopen weken waren een grote uitdaging voor mij met een heleboel super toffe events die ik mee mocht organiseren of die ik zelf op poten had gezet (volg me op Instagram voor alle achter de scenes). Mijn brein draaide overuren (dat er geen stoom uitkwam verbaasde me op momenten), maar alles is fantastisch verlopen. Ik heb me rot geamuseerd en ik denk mijn gasten ook! Mission accomplished. Gisteren was het laatste event in het rijtje waarbij ik drie vernieuwende gerechten maakte met Terra Chips. De basis van het hoofdgerecht werd dit heerlijke stoofpotje met wintergroenten, dus dat deel ik graag ook even met jullie!
Dit stoofpotje is gebaseerd op de groenten die in de chips verwerkt zitten. We gebruiken zoete aardappel, pastinaak en rode biet, samen met een heleboel heerlijke Oosters-getinte kruiden zoals gemalen komijn en koriander. Voor het event maakte ik er een vegetarische versie van, maar in de testfase probeerde ik het gerechtje ook al met kippendijfilet en dat was ook heerlijk! Je kan dus zelf kiezen of je al dan niet vlees toevoegt aan het gerecht.
Tot slot kan ik nog meegeven dat je dit gerechtje uiteraard ook met aardappeltjes of een ander graan kan serveren. En het gemakkelijkste van al is dat je het ’s middags al kan maken en ’s avonds gewoon nog even moet laten doorpruttelen. Lekker gemakkelijk voor jou en voor je gasten.
Ingrediƫnten
Voor het stoofpotje:
- 400 g kippendijfilets in blokjes
- 1 potje tomatenpuree
- 4 zoete aardappels
- 2 pastinaken
- 4 gekookte bietjes
- 1 blik 400g kikkererwten
- 100 g gedroogde abrikozen
- 250 g rijst
Voor de kruiding:
- 1 bouillonblokje
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kaneel
Instructies
- Zet een grote stoofpot met dikke bodem op het vuur en laat heet worden.
- Doe er wat olie in en voeg de kipblokjes toe en bak rondom bruin. Kruid met peper en zout.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snij in grove stukken. Hoeft niet te fijn.
- Voeg de tomatenpuree toe samen met de kruiden (wacht nog even met het bouillonblokje).
- Voeg de zoete aardappel, pastinaak en bietjes (ook in stukken) toe en bak even mee zodat het tomatenpuree-kruidenmengsel goed verdeeld is.
- Snij de abrikozen in 4 en voeg ze samen met het bouillonblokje en 750ml water toe aan het stoofpotje en breng aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat zo’n 30 minuten sudderen op middelvuur. Roer af en toe zodat de onderkant niet aanbakt.
- Zet ondertussen water op voor de rijst en kook volgens de instructies.
- Spoel de kikkererwten en voeg ze als laatste toe en laat nog even mee doorwarmen.
Smakelijk!
Helemaal goedgekeurd! Ik ga het thuis nog eens klaarmaken :)
Ah super leuk Carolien! ;)