Tortellini soep, jum. Het is nog steeds koud, dus naar mijn (bescheiden) mening nog steeds SOEPWEER! Oh ja, ik ben een échte soepboer. Je kan mij dan ook altijd blij maken met een stomende kommetje gepureerde groenten. Maar een specialleke kan ik af en toe ook wel waarderen, zeker als het zo’n gemakkelijk soepje is als deze tortellini soep van vandaag. Smaakvol, vullend, met verschillende texturen en oh zo lekker! Dit maaltijdsoepje heeft het allemaal.
Vroeger kreeg ik mij mijn oma altijd de lekkerste soepen voorgeschoteld. Een homemade bouillon, veel soepvlees, balletjes en een flinke dosis vermicelli of rijst om de soep wat meer vullend te maken. Héérlijk vond ik dat! Zelf kies ik meestal voor de gemakkelijkere soepen (bouillonblokje + grof gesneden groenten + water = soep in minder dan 30 minuten), maar toen ik een gelijkaardige tortellini soep op Pinterest voorbij zag komen moest ik het uitproberen.
Tortellini soep, als het snel moet gaan
Deze tortellini soep staat in een mum van tijd op tafel. We gebruiken babyspinazie en diepvrieserwtjes, dus het enige wat je zelf nog moet snijden zijn de worteltjes. Ik neem hiervoor het liefst babyworteltjes, die zijn het zachts van smaak. Je hoeft ze ook niet te schillen, enkel even proper te maken. Heb je nu echt geen tijd of zin om aan het snijden te gaan? Neem dan een pak kant-en-klare soepgroentjes uit de koeltoog van je supermarkt. Voeg wat tortellini toe en ook dan heb je een heerlijk soepje.
Pimp je eigen tortellini soep
Soep op zich is voor mij meestal niet vullend genoeg als lunch, dus ik eet er dan een boterham of iets dergelijks bij. Dat is bij deze soep niet nodig. Het is dan ook de perfecte maaltijdsoep, zoals ze dat noemen. Wil je er nog graag iets van eiwitten aan toevoegen? Dat kan prima! Kies voor wat restjes gebakken kipfilet of bak er wat spekjes bij. Liever veggie? Ga dan voor wat gerookte tofu blokjes, of wokreepjes die je even apart in de pan aanbakt en op het einde aan je tortellini soep toevoegt.
Fijngesneden jonge worteltjes, diepvrieserwtjes en een heleboel spinazie zorgen voor een vitaminebom, de pasta zorgt dan weer voor de smaak en de jummyness natuurlijk. Dit is er eentje die bij mij nog vaak op de menu gaat verschijnen. Ik werk mijn soep graag af met wat Parmezaan snippers en verse peterselie voor nog wat extra smaak en textuur.
Ingrediënten
- 200 g baby spinazie
- 4 wortelen
- 200 g diepvrieserwtjes
- 1 pak tortellini
- 1 bouillonblokje
Instructies
- Schil en snij de wortelen in kleine rondjes.
- Doe ze in een grote soeppot en bak aan voor een paar minuutjes in een scheutje olijfolie.
- Doe de erwtjes erbij samen met het bouillonblokje en 1,5l water. Dek de pot af met een deksel.
- Kook voor 10 minuten tot de groenten gaar zijn en voeg de tortellini toe.
- Kook volgens instructies (bij mij was dit 3 minuten) en draai dan het vuur uit.
- Voeg de spinazie toe en roer goed door. Kruid eventueel af met peper en zout.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Waauw wat een winner! Super snel smaakbommetje!
Snel, lekker en heel erg goedgekeurd door mijn zoon van 9 jaar.
Dit soepje staat dus ook regelmatig bij ons op tafel.
Een heel lekker en snel gerechtje ! Ideaal op een avond waarin er weinig tijd is om te koken :-)