4.25 van 8 beoordelingen

Pasta met curry, kip & appel

Pasta met curry, kip en appels. In dit recept mix ik de Oosterse met de Italiaanse keuken (of ja, ik gebruik pasta!). Durf jij het aan? Ik hoop van wel, want deze smakencombinatie is er Ć©cht eentje die je vast en zeker in je wekelijkse repertoire zal opnemen omdat deze pasta a) super gemakkelijk is om te maken (15 minuten werk!), b) overheerlijk is (duh!), en c) zo verrassend is dat iedereen er nog lang van zal nagenieten. Uitproberen dus die handel!

Deze pasta met curry maak je helemaal zelf zonder pakjes, maar dat  wil niet zeggen dat het ook maar in de buurt komt van een moeilijke saus maken. Wat ingrediĆ«nten mengen, 5 om precies te zijn, kunnen we allemaal wel. Toch? En een gemakkelijke pasta voor door de week, daar kan ik alvast een hele dag naar uit kijken.

Pasta zoete aardappel-1-2

Voor dit recept gebruik ik kippendijstukjes, maar ik heb hem ook al met scampi’s en eens met zalm gemaakt. Beide waren overhĆ©Ć©rlijk! Dus kijk vooral naar wat je nog in huis hebt (restjes uit de koelkast/diepvriezer opmaken, altijd goed) en maak er je eigen versie van. Ik verzeker je dat het zal smaken!

Tagliatelle met curry, kip & appels

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.25 van 8 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 g tagliatelle
  • 500 g kippendijfilet in hapklare stukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 4 preistengels
  • 2 groene appels
  • 1 el currykruiden

Instructies

  • Snij de prei doormidden, spoel goed af met water en snij in kleine ringen.
  • Doe in een vergiet en spoel af onder koud water.
  • Zet een grote brede pan op het vuur, voeg er wat olijfolie aan toe en bak de kippendijfilet rondom bruin voor zo’n 3 minuten.
  • Zet ondertussen een grote pot met water op en breng aan de kook. Voeg de tagliatelli toe en kook volgens de instructies.
  • Voeg de prei toe bij de kip en currykruiden en laat stoven tot hij zacht is. De currykruiden zouden heerlijk moeten gaan geuren.
  • Schil de appels en snij in hapklare stukjes
  • Voeg de kokosmelk toe, samen met de appelstukjes. Is het geheel wat te dik, leng dan aan met wat water. Laat 10 minuutjes sudderen. Breng op smaak met zout en wat peper.
  • Giet de pasta af en meng met de saus.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dinner recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Tagliatelli met curry saus-1

Nog goesting?

pasta met chipolata
Vlees
00:20

Creamy Eenpotspasta met chipolata

snelle vol-au-vent
Hoofdgerecht
00:30

Snelle vol-au-vent

ovenschotel chipolata
Vlees
00:30

Ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika

Risotto met kip en champignons
Herfst
00:35

Risotto met kip en champignons

stoofvlees van wild
Kerst
03:10

Stoofvlees van wild

spruitjes uit de oven
Aardappel
00:50

Spruitjes uit de oven met spek en aardappel

rijst met kip en curry
Vlees
00:35

EĆ©npots rijst met kip en curry

hele kip uit de oven
Vlees
01:30

Hele kip uit de oven